Presedintele CRDNE solicita Comisiei Europene acordarea sprijinului comunitar de urgenta pentru judetele sinistrate din Moldova


Intră acum și în grupul de

Presedintii consiliilor judetene membre ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, s-au întrunit marti, la Piatra Neamt, în cadrul sedintei Comitetului Regional de Evaluare, Strategica si Corelare (CRESC), si au semnat o declaratie-apel catre Guvernul României si Comisia Europeana, prin care au solicitat analizarea oportunitatii acordarii sprijinului comunitar de urgenta consacrat pentru situatii critice.
Presedintele CDRNE, Gheorghe Flutur, considera ca sunt întrunite toate conditiile de activare a mecanismului european în cauza, Regiunea de Dezvoltare Nord Est, din care fac parte judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau si Neamt, fiind grav afectata de inundatii. Flutur a evidentiat ca este nevoie urgenta de fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere, precum si în domeniul social, întrucât, de pe urma inundatiilor, au avut de suferit scoli, asezaminte culturale, precum si alte imobile ce gazduiesc institutii publice.

Seful administratiei judetene sucevene a informat  ca a purtat discutii cu  reprezentantii Comisiei Europene la Bucuresti, seful acesteia, Georgio Ficarelli, fiind asteptat saptamâna viitoare la Suceava. „Am solicitat activarea Fondului de urgenta si, prin intermediul reprezentantilor CE la Bucuresti, invit expertii de la Bruxelles sa vada situatia la fata locului”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de