Primaria ii despagubeste pe sucevenii afectati de inundatii


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Viorel Seredenciuc, a declarat, ieri, într-o conferinta de presa ca Primaria municipiului Suceava va acorda ajutoare financiare sucevenilor ale caror case si anexe gospodaresti au fost afectate de calamitatile naturale înregistrate în ultima perioada. Acesta a spus ca banii, care urmeaza a fi destinati populatiei sinistrate, provin din fondul special constituit în cadrul bugetului local.

„Toti cetatenii care au avut de suferit de pe urma inundatiilor de la sfârsitul saptamânii trecute pot primi despagubiri de la Primarie”, a afirmat Viorel Seredenciuc, aratând ca pâna la aceasta data, un numar de 15 locuitori ai orasului Suceava au venit cu solicitari în acest sens. Totodata, înca 8 cazuri de locuinte afectate au fost identificate de compartimentul specializat al executivului, în urma verificarilor în teren. Cele mai mari pagube s-au înregistrat pe strada „Strandului”, din preajma râului Suceava, unde anexele gospodaresti, curtile, gradinile, subsolurile caselor, precum si mobilierul acestora din urma au suferit stricaciuni. Despagubirile vor fi acordate în urma anchetelor sociale, în functie de numarul de membri ai familiei, veniturile realizate de catre acestia, precum si de amploarea evaluata a stricaciunilor. „Exista un fond total pe care îl vom împarti în functie de câte familii sunt afectate si de cât de grave sunt pagubele”, a spus viceprimarul Viorel Seredenciuc si a adaugat ca ajutoarele banesti  vor ajunge la sinistrati pâna la sfârsitul lunii august.
Toti cei care beneficiaza de sprijin din Fondul de rezerva de la Primarie, vor  avea parte si de ajutoarele de urgenta prevazute prin hotarâre de Guvern.  


Intră acum și în grupul de