Gheorghe Flutur, acuzat de liberali ca isi face imagine pe seama tragediei sinistratilor


Intră acum și în grupul de

Presedintele interimar al PNL Suceava, Relu Fenechiu l-a acuzat joi, într-o conferinta de presa, pe seful administratiei judetene sucevene, Gheorghe Flutur, ca a încercat sa-si creeze o imagine de „salvator national” pe seama tragediei sinistratilor si a inundatiilor din judet. „Domnul Flutur mi-a fost coleg de partid, si l-am avertizat si atunci ca modul în care a gestionat problema gripei aviare a creat multa panica. Iar acum, daca este ales presedinte al CJ Suceava, trebuia sa-si faca treaba din aceasta postura, si nu sa creeze panica si sa mearga peste tot cu televiziunile dupa el”, a spus Relu Fenechiu. Acesta i-a solicitat lui Gheorghe Flutur sa precizeze beneficiile pe care le-a adus locuitorilor din zonele afectate de inundatii, prin prezenta lui la fata locului. „Sa ne spuna domnul Flutur ce a facut în afara sa ceara bani de la Guvern si care au fost beneficiile întâlnirii lui cu guvernatorul regiunii Cernauti din Ucraina. Cizme am si eu si pot sa le folosesc în zonele inundate. Dar dumnealui, în afara de a merge însotit de camerele de filmat ce a facut? Daca cineva vrea sa se bage în seama poate sa o faca, dar s-ar putea sa încurce mai rau treburile”, a declarat Relu Fenechiu.

Pe de alta parte liderul interimar liberal i-a mai transmis lui Gheorghe Flutur ca politicienii nu ar trebui sa dea senzatia ca sunt specialisti în toate domeniile si sa-i lase pe specialisti si sa intervina în situatii de criza. „Noi, oamenii politici, daca avem pretentia ca ne pricepem la toate, agricultura, hidrologie sau meteo, vom gresi amarnic”, considera presedintele PNL Suceava.
La rândul sau, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capra, este de parere ca atât Gheorghe Flutur, cât si subprefectul Orest Onofrei, au încercat sa manipuleze populatia judetului prin aparitiile dese pe care le-au avut la televiziunile locale si nationale. „Ei au încercat sa-si faca imagine din necazul oamenilor, pe care i-a manipulat în aceasta perioada”, a afirmat Sandu Capra.

În replica, seful administratiei municipale sucevene, Gheorghe Flutur, a apreciat ca declaratiile lui Relu Fenechiu demonstreaza „o atitudine de frustrat”. Flutur i-a transmis lui Relu Fenechiu ca el a fost cel care a dispus evacuarea apelor din Pascani, atunci când orasul era inundat, iar liberalul era în concediu. „Eu m-am implicat tot timpul atunci când au fost inundatii, si la Arbore si în sudul tarii, si ma voi implica în continuare, fara sa am nevoie de aprobarea dumnealui sau a altor liberali de-ai lui Cozmînca”, a declarat Flutur. Acesta a mai enumerat câteva dintre actiunile în care s-a implicat personal, cum ar fi organizarea echipelor de interventie pentru refacerea podului de la Dabîca de pe râul Suceava, si pentru rezolvarea problemelor de infrastructura din Putna, Moldovita si din alte localitati, si a aratat ca întâlnirea cu guvernatorul din Cernauti a avut drept efect îmbunatatirea comunicarii dintre autoritatile din cele doua regiuni. „La televiziuni nu am vorbit din studio, ci de pe teren acolo unde m-au gasit cei care au venit sa filmeze. Sunt lucruri pe care le-am facut, dar care l-au deranjat pe domnul Fenechiu pentru ca nu au fost facute de ei si de Guvern”, a adaugat  presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de