Fotbal, Liga Campionilor » Sortii au decis: adversara Stelei este Galatasaray Istanbul


Intră acum și în grupul de

Dupa 0-1 la Vaslui, stelistii nu îsi permiteau sa aiba ghinion la tragerea la sorti de la Nyon. Vineri, cu începere de la ora 13, Fortuna nu i-a zâmbit deloc gruparii vicecampioane a tarii noastre, scotându-i în cale o alta vicecampioana, cea a Turciei.

Steaua a evitat cel mai periculos adversar din urna, gruparea spaniola Atletico Madrid, dar a dat peste Galatasaray Istanbul, a doua cea mai tare echipa de la tragerea la sorti. Ros-albastrii s-ar fi considerat norocosi daca ar fi dat peste adversari ceva mai accesibili, cum ar fi Vitoria Guimaraes, Anorthosis Famagusta, slovacii de la Artmedia Bratislava sau norvegienii de la Brann Bergen.

Exista si o parte buna pentru ros-albastri. Partida tur va avea loc la Istanbul, în timp ce mansa decisiva se va disputa în Ghencea. „Mai bine asa, decât sa picam cu o echipa slaba. Eu mizez pe principiile mele de viata. E postul de Sfânta Marie. Jucam cu o echipa musulmana. Toate bazele mi le pun în divinitate. O sa batem chiar din Turcia, sa fim deja calificati”, a fost prima reactie a patronului Stelei, Gigi Becali.

Programul complet al meciurilor din turul III preliminar:

Anortohosis Famagusta/Rapid Viena – Olympiakos Pireu
Vitoria Guimareas – IFK Goteborg/FC Basel
Sahtior Donetk – Domzale/Dinamo Zagreb
Schalke 04 – Atletico Madrid
Aalborg/Modrica – Glasgow Rangers/Kaunas
FC Barcelona – Beitar Ierusalim/Wisla Cracovia
Levski Sofia – Anderlecht/BATE Borisov
Standard Liege – FC Liverpool
Inter Baku/Partizan Belgrad – Fenerbahce/MTK Budapesta
Twente Enschede – Arsenal Londra
Spartak Moscova – Drogheda/Dinamo Kiev
Juventus Torino – Tampere/Artmedia Bratislava
Brann Bergen/Ventspils – Ol. Marseille
Fiorentina – Slavia Praga
Galatasaray Istanbul – Steaua Bucuresti
Panathinaikos Atena/Dinamo Tbilisi – Seriff Tiraspol/Sparta Praga
Partida tur se va disputa pe 12/13 august, la Istanbul, iar returul pe 26/27 august, la Bucuresti.

Cine este Galatasaray?

Galatarasay Istanbul este cel mai titrat club din Turcia. Supranumita “Cimbom”, Galata are un palmares de invidiat în Tara Semilunei: 17 titluri de campioana, 14 cupe si 9 supercupe. În 2000, Galatasaray a devenit primul club turcesc care a câstigat un trofeu european, Cupa UEFA, dupa victoria în fata lui Arsenal Londra, cu Hagi si Popescu pe teren. Un an mai târziu, cu Mircea Lucescu pe banca tehnica, “Cimbom” a câstigat si Supercupa Europei învingând pe Real Madrid cu scorul de 3-2.
Iosif Rotariu, Gabi Balint, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gabriel Tamas, Florin Bratu sau Radu Niculescu sunt alti jucatori români care au evoluat de-a lungul timpului la viitoarea adversara a Stelei, interesant fiind ca, în afara de Tamas si Bratu, celalti fotbalisti au evoluat si pentru echipa din Ghencea.
Din lotul turcilor fac parte nu mai putin de opt jucatori care au ajuns cu Turcia în semifinalele Euro 2008, dar si Fernando Meira (sfert-finalist cu Portugalia) sau suedezul Tobias Linderoth, si el prezent la Euro. Stelistii vor trebui sa mai fie atenti si la Shabani Nonda, Lincoln sau Harry Kewell, recent transferat de la Liverpool.


Intră acum și în grupul de