Peste 7600 de gospodarii au fost afectate de inundatii


Intră acum și în grupul de

Potrivit celei mai recente statistici prezentata de Consiliul Judetean, 7632 de gospodarii au fost afectate de puhoaiele care s-au abatut în ultima perioada asupra judetului Suceava.
Astfel, un numar de 87 de case au fost rase în totalitate de pe fata pamântului, doua au fost mistuite de incendii provocate de descarcari electrice, doua sunt afectate de alunecari de teren, iar alte 117 locuinte se afla în pericol iminent de prabusire.
 Din totalul celor peste 30.000 mii de persoane evacuate, mai putin de 100 de sinistrati asteptau, ieri,  sa se întoarca, la ceea ce a mai ramas din casele lor.
La 1682 de sateni se poate ajunge doar pe jos, echipele din teren reusind sa deschida traficului cu masini mici drumul judetean de la Moldovita înspre Argel, în acelasi scop lucrându-se la accesul înspre Slatioara si Humoreni.
Viiturile au potopit peste 16.567 hectare de terenuri agricole, un numar de 10.137 de fântâni nemaiputând fi nefolosite. Totodata, 1004 km de drumuri comunale, 2 km de drum national, 3 km sisteme de alimentare cu apa si aproape 80 km de drumuri judetene au fost distruse, în diferite proportii. Pagube s-au mai înregistrat la lucrarea SAPARD de la Marginea, 81 de poduri, 563 de podete, 95 de obiective social-economice, 10 autoturisme, 12 lini electrice de medie de tensiune si 91 de posturi de transformare fiind afectate de asemenea de revarsarile de ape.
Desi nu exista înca o evaluare exacta, prejudiciile cauzate de inundatiile din judetul Suceava sunt estimate a fi de ordinul zecilor de milioane de euro.  


Intră acum și în grupul de