Membrii Euro-regiunii „Prutul de Sus” se intrunesc, vineri, in sedinta extraordinara


Intră acum și în grupul de

 Sefii judetelor Suceava si Botosani, cei ai regiunilor ucrainene Cernauti si Ivanofrankosvk, precum si ai celor cinci raioane din Republica Moldova se reunesc vineri, în sedinta extraordinara. Tema discutiilor o va constitui, în primul rând, problema inundatiilor care, zilele trecute, au afectat considerabil cele trei tari.
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, într-o conferinta de presa, ca obiectivul prioritar al ordinii de zi propusa de el îl reprezinta punerea la punct a unui sistem comun rapid de alertare, precum si întocmirea unei harti de risc la inundatii pe bazinele hidrografice ale raurilor Suceava, Prut si Nistru.
Totodata, în plenul sedintei membrilor Euro-regiunii „Prutul de Sus” va fi supusa analizei posibilitatea accesarii fondurilor de urgenta comunitare POR, în acest sens urmând a se face demersuri la Comisia Euroneana.
Specialisti ai ministerelor Mediului si Lucrarilor Publice de la Bucuresti vor lua de asemenea parte la aceasta întrunire, la care sunt asteptati si oficiali omologi din Ucraina si Republica Moldova.   


Intră acum și în grupul de