După crizantemele plantate în această toamnă, viceprimarul Sucevei Marian Andronache promite că în primăvară orașul va fi „inundat” cu lalele


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat că municipiul Suceava va fi în continuare înfrumusețat prin scoaterea gardului viu îmbătrânit, amenajarea de gazon, dar și prin plantarea de flori de sezon cum sunt acum crizantemele, iar la primăvară lalele.

Andronache a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că a fost plăcut suprins că acțiunea de scoatere a gardului viu îmbătrânit de pe marginea axului principal al municipiului a mulțumit locuitorii Sucevei, atât cei care locuiesc în zonele respective cât și  cei care sunt din alte cartiere.

„Au fost câțiva nemulțumiți, dar spre surprinderea mea majoritatea populației e mulțumită de cum arată”, a spus Andronache.

El a subliniat că acest gard viu era îmbătrânit și trebuia schimbat fiind o sursă de mizerie, de infecție și că e foarte greu de curățat.

Viceprimarul a spus că și-ar dori ca să se procedeze la fel și în zonele dintre blocuri, dar că echipele actuale sunt insuficiente pentru a acționa și în zona blocurilor.

El a explicat că după ce se scoate gardul viu se sapă pâmântul și se plantează gazon, iar lucrările nu sunt foarte simple.

„Nu avem o echipă atât de mare pentru tot orașul”, a spus viceprimarul.

El a mai spus că în fața policlinicii în locul gardului viu va fi ceat un spațiu de gazon și o mare de lalele.

„Intrăm cu 50.000 de bulbi de lalele la plantat și va fi în primăvară o nebunie. Un oraș inundat de lalele. Nu cele clasice ci soiuri extraordinare de lalele bătute de tip bujor aduse din Olanda”, a spus Andronache.

Viceprimarul susține că prin plantarea de flori de sezon se va schimba „un pic” fața orașului și a remarcat că locuitorii discută frumos și de crinzantemele care au fost plantate în această toamnă.

„Dacă ai niște șosele bune, asfaltate corespunzător, și ai și florile de-o parte și de alta, orașul arată bine”, a spus Marian Andronache.


Intră acum și în grupul de