Fotbal. Liga 1 » “Dubla” lui Spadacio duce Rapidul pe primul loc


Intră acum și în grupul de

Farul Constanta – Rapid Bucuresti 0 – 2

Taher s-a tinut de cuvânt. Afaceristul iordanian a reusit sa transforme Rapidul, asa cum promisese, într-o echipa de „brazilieni”. Dupa 3-0 cu Bistrita, giulestenii au trecut, sâmbata seara, de Farul, scor 2-0, în urma unui nou meci în care strainii si românii au ceva în comun. Joaca în cel mai frumos stil sud-american.

Pase din prima, actiuni în viteza, suturi senzationale si un ritm de-a dreptul fascinant. Cam astea sunt ingredientele retetei succesului, cumparate de Taher si amestecate cu cap de antrenorul Jose Peseiro. Si, evident, trei talente din tara în care fotbalul se joaca exclusiv din placere, Brazilia.

Nu mira asadar pe nimeni ca eroul Rapidului din etapa a doua a fost un mijlocas din Tara Cafelei. Juliano Spadacio a marcat ambele goluri ale echipei sale. Pe primul l-a reusit în minutul 13. Cursa senzationala a lui Cesinha pe banda stânga, brazilianul centreaza pentru Boya, la coltul scurt. Camerunezul nu reuseste sa suteze, dar mingea ajunge la Spadacio, care marcheaza în poarta goala.

Samba giulesteana a continuat si în minutul 23. Cesinha îi trimite frumos lui Lazar, fostul „student” îi paseaza cu calcâiul lui Spadacio, dar marcatorul primului gol nu poate trimite spre poarta. La faza imediat urmatoare, celalalt brazilian, Julio Cesar, îl deschide senzational pe Boya, însa camerunezul suteaza direct în bratele lui Vlas. Pe final de repriza, constantenii încearca egalarea, dar Gosic trimite, din întoarcere, putin peste transversala portii lui Andrade. Repriza se încheie cu un gol anulat al lui Spadacio, pe motiv de ofsaid.

Actul secund începe cu aceiasi trei mijlocasi brazilieni jucând ca pe plajele din Copacabana. Cesinha, Julio Cesar si Spadacio dicteaza ritmul partidei si, în minutul 64, ultimul este angajat în careu, preia perfect si suteaza fix în vinclul portii lui Vlas, fara sperante pentru goalkeeper-ul Farului. Costin Lazar îl deschide apoi pe Cesinha, dar, singur cu portarul, sud-americanul rateaza, încercând un dribling în plus. „Rechinii” ar fi putut da golul de onoare pe final de meci, dar Elinton Andrade s-a descurcat perfect, aparând suturile trimise de Chico (min. 78), Gerlem (min. 85) si din nou Chico (min. 90). Semn ca brazilienii nu au doar jucatori de creatie, dar si portari de valoare. Scor final 0-2 si Rapidul lui Peseiro pare un proiect pe cât de curajos, pe atât de realizabil…

Au jucat formatiile:

Farul: Vlas – Farmache, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Cruceru – Bacila (Chico, 64), Rusmir (Fl. Pârvu, 75), Voiculet, Gerlem – Gosic (Fatal, 80). Antrenor: Ion Marin.

Rapid: Andrade – Maftei, R. Fernandes, M. Constantin, Bozovici – C. Lazar – Joao Paolo, Julio Cesar, Spadacio (N. Grigore, 81), Cesinha (Herea, 72) – Boya (Raduta, 87). Antrenor: Jose Peseiro.


Intră acum și în grupul de