În două zile, polițiștii suceveni au testat cu aparatul etilotest peste 270 de șoferi și au aplicat amenzi de aproape 70.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au testat cu aparatul etilotest, în doar două zile, peste  270 de șoferi și au aplicat amenzi de aproape 70.000 de lei.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în weekend, poliţiştii rutieri s-au aflat în teren cu un număr sporit de echipaje pentru monitorizarea şi îndrumarea traficului dar şi în vederea identificării celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice punând în pericol siguranţa rutieră.

Astfel, au fost testaţi cu aparatul etilotest 271 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale.

„Au fost reţinute 19 permise  de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 69.180 de lei. Au fost constatate 15 infracţiuni la regimul rutier”, a arătat sursa citată.

Printre cei depistați că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice s-a aflat și un bărbat de 31 ani, care a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. El a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală.

Oamenii legii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

 


Intră acum și în grupul de