Aproape 350 de locuri vacante, la nivelul județului Suceava, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

AJOFM Suceava organizează vineri, 20 octombrie a.c., începând cu ora 10:00, în Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Până în prezent, la nivelul județului sunt vacante 349 de locuri.

Potrivit unui comunicat al AJOFM Suceava, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi oferă și în acest an posibilitatea angajatorilor suceveni să angajeze tineri absolvenți din promoția anului 2017 și nu numai.

Astfel, Bursa locurilor de muncă va avea loc la Suceava, la parterul Iulius Mall, în zona liftului panoramic, precum și la sediile Punctelor de lucru ale AJOFM din localitățile Fălticeni și Câmpulung, dar și la Casa Germană din Rădăuți.

„Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 349 de locuri vacante la nivelul județului, din care: 111  posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 52 la Fălticeni, 125 la Rădăuți și 61 la Cîmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți peste 70 de angajatori, 17 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 16 la bursa din Fălticeni, 18 la bursa din Rădăuți și 20 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc”, se precizează în comunicat.

Sursa citată a mai arătat că sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt construcţiile, comerțul, prelucrarea lemnului, industria alimentară şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, iar printre domeniile nou apărute se regăsesc intermedieri financiare, cercetare- dezvoltare și activități de management și consultanță.

Totodată, meseriile cele mai solicitate, până în prezent, la nivelul judeţului sunt cele specifice construcţiilor (sudor, electrician, instalator, lăcătuș mecanic etc.), comerțului (lucrător comercial, vânzător, decorator vitrine), prelucrării lemnului (operator prelucrare lemn, tâmplar, muncitor necalificat etc.) şi fabricării îmbrăcămintei (confecționer), iar un număr important de posturi vacante se adresează persoanelor cu  calificări specifice domeniilor hotelier, turism și industrie alimentară (ospatar, bucatar, brutar, patiser, lucrător bucătărie etc.).

De asemenea, potrivit AJOFM, printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt programatorii IT, agenții de servicii cunoscători de limbi străine,  inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 32 de posturi, până în prezent.

„Candidații pentru locurile vacante oferite la bursă vor primi suport şi orientare pentru a se prezenta la interviu, precum şi iniţiere în instrumente și tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă”, se mai precizează în comunicat.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa, iar oferta angajatorilor europeni este diversificată atât pe niveluri de studii și calificări, cât și ca domenii de activitate.

AJOFM Suceava a menționat că Bursa este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.

loading...