Lectie de fotbal!


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni – FC Arges 3 – 2

Liga lui Mitica ne arata, în anumite cazuri, ca acel coeficient UEFA în care nici noi nu mai credem este pe deplin meritat. Sâmbata seara, în etapa a doua a campionatului, Unirea Urziceni si FC Arges au oferit un spectacol de vis, o partida demna de Liga Campionilor.

Datele problemei erau urmatoarele. Unirea venea dupa o înfrângere în fata unei nou-promovate si avea nevoie de o victorie în fata alteia. FC Arges a jucat însa curat, cu mult curaj, si a pus mari probleme gruparii ialomitene. La final, tabela de la Urziceni a aratat 3-2 în favoarea gazdelor, dar impresia lasata este ca oricine ar fi putut câstiga acest meci.

Elevii lui Dan Petrescu au început în forta, Galamaz si Bilasco ratând ocazii mari, în chiar primele zece minute. Ocaziile s-au razbunat însa si pitestenii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 10: Kamara profita de greseala lui Mehmedovic si împinge mingea în poarta din 4 metri. Ialomitenii aveau sa revina însa în joc si, în minutul 28, Bogdan Mara marcheaza un gol frumos, printr-un sut la coltul lung, din interiorul careului. Dar, imediat, lovitura de teatru! Oaspetii reiau conducerea, prin golul marcat de noul star din Trivale, Adrian Dulcea, dupa o pasa primita de la Kamara. Sut frumos la coltul lung, din unghi, bara-gol si gluma parea ca se îngroasa.

Treziti din palme, ialomitenii aveau sa apese pedala de acceleratie, dar sutul frumos al lui Sorin Frunza, de la marginea careului, loveste bara portii goalkeeper-ului Bosneag. Acelasi Sorin Frunza trece din nou pe lânga golul de 2-2 în minutul 43. Fostul mijlocas al Vasluiului patrunde în careu, îl fenteaza pe Mircea Stan, dar trimite putin pe lânga poarta pitesteana, astfel încât oaspetii intra la cabine în avantaj.

Nici nu a început bine repriza a doua si gazdele au reusit sa egaleze. Marcator a fost Raul Rusescu, care l-a învins pe Bosneag cu o frumoasa lovitura de cap.

Ialomitenii si-au continuat forcing-ul si au reusit sa treaca la conducere, cu un sfert de ora înainte de final. Diaconu dicteaza penalti la un fault asupra lui Onofras. Bogdan Mara îsi asuma responsabilitatea si marcheaza pentru 3-2! Scor care avea sa ramâna pâna la final.

Au jucat formatiile:

Unirea: Arlauskis – Bordeaunu, Galamaz, Mehmedovici, Brandan – Mara, Paduretu, Apostol (E. Nicu, 49), S. Frunza (Todoran, 90) – Onofras – Bilasco (Rusescu, 46). Antrenor: Dan Petrescu.

FC Arges: Bosneag – M. Stan (Voiculet, 86), Balasa, Lacusta, Bazzi – Cr. Tanase, M. Cârstoiu, Tames, Doman (Nastasie, 65) – Dulcea (Chirciu, 65), Kamara. Antrenor: Ionut Badea.


Intră acum și în grupul de