Fotbal. Liga 1 » Prima victorie a sezonului obtinuta de banateni


Intră acum și în grupul de

FC Timisoara – Pandurii Tg. Jiu    3 – 0

Se spune ca banatenii sunt mai înceti si fac lucrurile asezat. Pare ca asa stau lucrurile si cu echipa Timisoarei. Fara sa impresioneze, formatia patronata de Marian Iancu începe sa arate ca banii investiti au avut un rost. Echipa de pe Bega joaca din ce în ce mai bine, chiar daca ramâne înca tributara spectacolului. Victoria cu 3-0 în fata Pandurilor reprezinta însa mult pentru moralul uneia dintre echipele care ne va reprezenta în cupele europene.

Meciul a început cu putine faze de poarta si un demaraj greoi, care le permite oaspetilor sa aiba prima sansa de gol. Piturca este lansat în adâncime în minutul 13, dar Taborda iese si respinge din fata lui. Scorul este deschis în minutul 22. Corner pentru Timisoara, executa perfect Karamian de pe partea stânga, iar cehul Magera înscrie cu o lovitura de cap imparabila, de pe linia de sase metri. Pandurii alearga dupa egalare, dar neconvingator. Artiom Karamian reuseste sa dubleze avantajul gazdelor în minutul 41. El executa doua driblinguri scurte si îl învinge pe Mingote, cu un sut plasat de la 20 de metri.

Partea a doua a meciului nu aduce nimic nou. Gorjenii vor mai mult, combina bine, paseaza, dar se pierd la finalizare. De partea cealalta, banatenii stau la pânda. Luchin expediaza o lovitura de cap periculoasa, la doar doua minute de la reluare, dar greseste de putin tinta. În minutul 56, Milhazes are sansa golului, singur cu Mingote, însa portarul oaspetilor se descurca. În minutul 70, tot Karamian centreaza de la mijlocul terenului, cehul reia cu capul de la marginea careului putin pe lânga poarta adversa.
Scorul final este stabilit din penalti. Mingote intervine la picioarele lui Goga, desi atacantul timisorenilor intrase în unghi închis. Karamian executa si înscrie. Lovitura de pedeapsa se repeta, dar armeanul înscrie din nou. Era minutul 82. Cinci minute mai târziu, Goga faulteaza, vede al doilea cartonas galben si este eliminat. Scor final, 3-0. Oarecum nedrept pentru cum au jucat gorjenii, însa gazdele au avut o mare pofta de gol.
Au evoluat formatiile:

FC Timisoara: Taborda – Badoi, Luchin, Brezinski, Milhazes – Stancu, Alexa, Luis Garcia, Artiom Karamian (Arman Karamian, 87) – Magera (Rusic, 85), Bucur (Goga, 66). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

Pandurii: Mingote – Ghindeanu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache (Tilinca, 65), Murgan (Fl Stânga, 46), Pacurar, Iordache – Orac (Tremonti, 53), Al. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe


Intră acum și în grupul de