Trei puncte amare » Dinamo – Gaz Metan Medias 1 – 0


Intră acum și în grupul de

Daca Dinamo si-a propus sa îsi dezamageasca suporterii în acest debut de sezon, ei bine, trebuie sa spunem ca a evoluat perfect. Dupa un egal, 1-1, înregistrat la Târgu Jiu în prima etapa, toata lumea se astepta ca dinamovistii sa renunte la statutul de maidanezi si sa îsi aminteasca de gloria care nu a ocolit echipa din “Stefan cel Mare” de-a lungul timpului. Epigoni sau nu, aveau în fata un adversar perfect accesibil.

Debutul meciului îi aduce pe elevii lui Mircea Rednic în fata portii adverse, dar nu suficient de periculos pentru ca fazele sa se transforme în ocazii de gol. Dimpotriva, în minutul 9, capitanul oaspetilor, Boaru, are sansa deschiderii scorului, dar trage pe lânga poarta, din careul advers. Alb-rosii revin la cârma meciului, dar apararea oaspetilor îsi face datoria. În minutul 23, alta ocazie, de-a dreptul uriasa: penalty pentru câini la hentul comis de Dos Santos la sutul lui Torje, dar Danciulescu nu reuseste sa transforme. Gazdele ramân în superioritate numerica, Dos Santos fiind eliminat. Dupa alte sapte minute, alta lovitura de la 11 metri, tot pentru Dinamo. Fault la Tiago. De data aceasta, executa Bratu si înscrie.

La cinci minute dupa reluare, bucurestenii sunt pe punctul de a fi egalati, dar sutul lui Dudita este respins în corner. Dinamo îsi revine si pune stapânire pe joc. Fara glorie, cu un om mai mult la activ si cu doua penalty-uri, una dintre marile echipe ale României obtine o victorie chinuita în fata unei nou-promovate. Dinamo ia trei puncte amare. Gaz Metan, însa, este câstigatoarea morala. Oricât de greu ar fi pentru suporterii câinilor sa recunoasca.

În “Groapa”, au evoluat formatiile:
Dinamo: Lobont – Blay, Moti, L. Goian, Pulhac – Torje, Ropotan, Ad. Cristea (Bostina, 59), Thiago – Bratu (A. Cristea, 37), Danciulescu (Vranjkovic, 72). Antrenor: Mircea Rednic.

Gaz Metan Medias: Stetca – Grillo, Rafael dos Santos, Z. Markovici (Vidakovic, 70), Buzean – Dudita, Curtean, Hoban, Sabou – Boaru (Fl. Lazar, 24), C. Prodan (Falemi, 59). Antrenor: Cristian Pustai.


Intră acum și în grupul de