Autoutilitară încărcată cu varză, furată de un botoșănean lăsat să o păzească. Băut și fără permis, bărbatul a provocat un accident la Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani, din județul Botoşani, este cercetat de polițiștii suceveni după ce a provocat un accident la Dumbrăveni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi, la ora 02.00, Poliția Orașului Salcea a fost sesizată despre faptul că, pe DN 29, din comuna Dumbrăveni, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

„Polițiștii deplasați la faţa locului au identificat pe DN 29, o autoutilitară răsturnată în afara părţii carosabile și pe conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din județul Botoşani”, a arătat sursa citată.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoutilitara aparține unui bărbat de 49 de ani din oraşul Milișăuţi.

Mai mult, polițiștii au constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că tânărul, lăsat de proprietar să păzească autoutilitara încărcată cu varză pentru comercializare într-o piață din Cartierul Burdujeni, a sustras-o fără acordul acestuia și a condus-o pe DN 29, ocazie cu care a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat”, a precizat Poliția Suceava.

Botoșăneanul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de