Ștafeta Veteranilor Invictus, întâmpinată de elevii militari din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns miercuri la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Ştafeta, reprezentată de Drapelul Tricolor, este purtată de membrii grupului Invictus România, voluntari care susţin participarea la Invictus Games a luptătorilor răniţi în teatrele de operaţii.

„Miercuri, 18 octombrie, <<Ştafeta Veteranilor>> care a pornit de la Iaşi şi a trecut prin Piatra Neamţ, a ajuns la Colegiul Naţional Militar <<Ştefan cel Mare>>. Elevii militari câmpulungeni au ieşit în întâmpinarea alergătorilor Invictus de la Batalionul Infanterie <<Petrodava>>  i-au aplaudat şi însoţit pe drumul care duce la colegiu. A doua zi, pe platoul central al instituţiei a avut loc schimbul de ştafetă, marşul spre Carei fiind continuat de voluntarii de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa”, au arătat reprezentanții colegiului militar.

Potrivit reprezentanților Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, începând cu 11 octombrie 2017, Asociaţia Voluntarilor „Invictus” desfăşoară ediţia a IV-a a “Ştafetei Veteranilor” cu scopul de a promova respectul faţă de veteranii de ieri şi de azi ai României. Evenimentul constă în alergarea în ştafetă, pe patru dintre principalele trasee parcurse în anul 1944 de Armata României pentru eliberarea teritoriului naţional, însumând peste 2000 de kilometri.

„Iniţiativa echipei Invictus are loc în contextul Anului Veteranilor de Război şi sărbătoririi Zilei Armatei României, fiind o adevărată lecţie de patriotism, devotament şi dăruire pentru elevii militari câmpulungeni, dar şi pentru cei douăzeci de elevi de gimnaziu, prezenţi în colegiu cu prilejul proiectului <<Cadet pentru o zi>>”, a precizat sursa citată.

Foto: Laurentiu Sbiera

Codrin Ivanciu

 


Intră acum și în grupul de