Primăria Suceava lansează un concurs pentru Monumentul Unirii. Acesta va amplasat lângă Palatul Administrativ


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava urmează să lanseze un concurs pentru realizarea Monumentului Unirii.

Potrivit unui proiect de hotărâre care ar urma să fie supus spre aprobare în ședința din 25 octombrie a Consiliului Local, pentru marcarea Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara, în municipiul Suceava ar urma să fie amplasat un Monument al Unirii.

Amplasamentul pentru acest monument ar urma să fie în apropierea Palatului Administrativ, pe o suprafață de 50 de mp în marginea actualului parc unde sunt steagurile Uniunii Europene.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că amplasamentul a fost ales într-o zonă intens circulată, în apropierea unor instituții publice importante și în care mai sunt amplasate și busturile lui Petru Mușat, Ciprian Porumbescu și Monumentul Eroilor Suceveni.

Pentru soluția artistică a acestui monument, municipalitatea va organiza un concurs, iar membrii juriului vor repezenta Uniunea Artiștilor Plastici, Uniunea Arhitecților și unor organizații culturale din Suceava.

La acest concurs, primii trei clasați vor obține premii în bani, respectiv 5000 de lei pentru primul loc, 3000 de lei pentru locul al doilea și 2000 de lei pentru al treilea loc, dacă cei care vor participa la concurs vor obține peste 50 de puncte.

Soluțiile prezentate în concurs de concurenți vor fi depuse sub anonimat.

În stabilirea ierarhiei, soluția artistică va putea cumula maxim 70 de puncte, iar costul de realizare va fi punctat cu maxim 30 de puncte, iar pentru fiecare factor de evaluare membrii juriului vor oferi puncte.


Intră acum și în grupul de