Locuitorii de la sate coplesesc Garda de Mediu cu reclamatii neintemeiate


Intră acum și în grupul de

Conducerea Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava se declara coplesita de  reclamatiile de tot felul care vin din mediul rural si cere satenilor  sa se adreseze mai întâi, asa cum este si normal, compartimentului de specialitate al primariei comunei pe raza careia locuiesc. „Daca primaria locala nu îi multumeste, acestia pot sa se adreseze Garzii de Mediu”, a precizat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, Constantin Harasim.

Acesta a aratat ca cei 12 subordonati pe care îi are în teren, nu pot merge sa verifice, în integralitate, reclamatiile facute chiar si la sute de kilometri distanta de Suceava, mai ales ca unele dintre acestea sunt neîntemeiate sau nu au nicio legatura cu atributiile institutiei judetene de mediu.   

Comisarul sef a dat ca exemplu cazul unei femei din Vadu Moldovei care, si a reclamat vecinul pentru un wc construit cu nerespectarea normelor legale, dovedindu-se pâna la urma ca se gasea ea însasi într-o situatie similara. Un alt exemplu oferit de Constantin Harasim îl constituie cazul unui marginean, plecat la munca în strainatate, care, în concediu fiind, s-a gândit sa aduca civilizatia austriaca si în gospodaria mamei sale, în acest sens depunând reclamatii la 5 institutii de control din judet, inclusiv la Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu.  

Scurgerea necontrolata de deseuri animaliere, distrugerea culturilor de catre animale, zgomotul produs de anumite utilaje, apa scursa de pe stresini, pâna si pentru tulburari de posesie fac de asemenea obiectul celor mai frecvente plângeri înaintate de sateni. „Cu personalul si cu capacitatea de munca pe care o avem în prezent, precum si cu 30 de sesizari pe luna, care ne vin din zona gospodariilor satesti, suntem pusi în neplacuta situatie sa nu putem aborda probleme de mediu mai importante”, a mai explicat Constantin Harasim.


Intră acum și în grupul de