Bulzul PD-L: cat e “mamaliga” PD-ista…cat e “branza” PNL-ista?


Intră acum și în grupul de

  PD-L Suceava nu prea are în momentul de fata adversar pe masura potentei sale actuale. Motiv pentru care, si-a permis în ultima vreme sa faca o serie întreaga de greseli. În primul rând, circul ajutoarelor pentru sinistrati, facut de presedintele Traian Basescu si de cele doua femei principale din viata sa politica, Elena Udrea si fiica sa, Elena Basescu. Prea multa televiziune în jur, prea mult tam-tam si mult prea multe fitze de vedeta de capitala României, unde notiunea de inundatie e egala cu ce patesc soferii în pasajele pline de apa, adusa de ploile marunte din zona respectiva. Cât despre ce le ramâne cu adevarat oamenilor de pe urma acestor vizite, lucrurile sunt discutabile. În definitiv, e vorba despre marketing politic, care nu întotdeauna e la îndemâna tuturor si mai ales nu se învata din mers, ci înainte sa te apuci de treaba.

În al doilea rând, s-a apucat PD-L sa scoata în fata, la bataie, fosti membri cu state vechi la PSD Suceava. Si ma refer aici, si nu vreau sa se supere nimeni, la medicul sucevean Cristian Irimie si la fostul sef al ISJ Suceava, Mihai Vitcu. Acestia vor candida în alegerile parlamentare din toamna. În plus, echipa de la Suceava a lui Gheorghe Flutur a început, cu foarte mare atentie, o campanie de marginalizare a fostilor membri PD cu ceva notorietate si de scoatere în fata a celor care nu prea au ce spune. Daca o sa ziceti ca uite Eugen Uricec, fostul presedinte al PD candideaza pe un colegiu, o sa va înselati. Uricec este acolo pentru ca asa s-a negociat la Bucuresti, si nu pentru ca ar avea notorietate. În toate sondajele efectuate în judet, în ultimii patru ani, Eugen Uricec era la jumatatea potentei politice a colegei sale de Consiliu Judetean, Stela Acatrinei (PRM). Iar doamna nu depasea niciodata 10 %.

Apoi candidatura la Senat a lui Dan Cadariu este iarasi un semn ca ceva nu merge pe zona asta. Chiar nu are oameni PD-L pentru Humor? Nu a promis Flutur ca oamenii care primesc demnitati de genul celei pe care a primit-o Cadariu nu vor pleca din functii? Nu e usor sa-l pui pe un om, care doar ce a terminat o campanie electorala, cea de la locale, sa învete cu ce se manânca treaba în postul de vicepresedinte al CJ, pentru ca apoi sa-l arunci în lupta pentru Senat. Nu e normal mai ales ca acuma e vorba de vot uninominal si nu mai merge defilatul cu lista sau cu „locomotiva” denumita Gheorghe Flutur. Pentru ca nu Gheorghe Flutur va merge în Parlament. El se va bate, eventual, pentru fotoliul de premier sau va candida, daca se va impune, la presedintia României, însa acesta e un alt subiect.

Pe lista greselilor care vor costa partidul, se mai numara si trimiterea unor oameni care s-au remarcat pe Suceava, sa candideze la „mama huciului”. E vorba de Cristian Irimie, trimis pe zona Siret-Radauti si de presedintele organizatiei municipale Suceava a PD-L, medicul Gabriel Gospodaru, care, în loc sa fie candidat la Suceava a fost trimis la Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. Acesta poate fi un semnal, fie al faptului ca dl Gospodaru nu se mai afla în gratiile conducerii judetene sau nu are sustinerea organizatiei sale, fie ca a fost trimis sa-si confirme valoarea. Însa nu e normal ca presedintele organizatiei municipale, oricare ar fi aia, sa plece în alta parte. Pastrând proportiile, e ca si cum la Suceava ai trimite sa candideze pe cineva de la Buzau.
 
O alta greseala este ignorarea tinerilor si mai ales al celor din PD, care a fost si va fi un izvor de cadre foarte important. Acestia au simtit ca nu prea mai au cu cine vorbi la Bucuresti despre organizatia lor si s-au dat în spate. Pâna când rezultatele celor agreati de Gheorghe Flutur sa candideze, vor vorbi de la sine.

 Un alt capitol foarte delicat este senatorul Constantin Gheorghe. Scandalul în care a fost implicat saptamâna trecuta arunca o pata urâta, nu neaparat asupra sa, ci a organizatiei întregi. Începe sa devina simptomatica „prostia” parlamentarilor la PD-L Suceava. Dupa ce ca îti înseli nevasta, te mai tragi si în poze cu amanta, nu de alta, da sa ai ce arata prietenilor când te întorci în scaunele Parlamentului. Si va rog sa nu uitati de cazul deputatului Aurel Olarean, actual primar de Radauti. Modul cum au fost transmise fotografiile catre presa din Suceava, modul cum a reactionat PD-L Suceava, adica a râs copios pe seama lui Gheorghe, si mai ales, faptul ca subprefectul Orest Onofrei, (care ca o domnisoara sfioasa numai nu se lasa cucerita de ofrandele de dragoste ale PD-L-ului) va fi contra-candidatul senatorului pentru colegiul Suceava, spune iarasi multe despre modul cum se anihileaza adversarii în PD-L Suceava. Si toate acestea vor costa PD-L. Mai devreme sau mai târziu. Tare mi-e ca foarte devreme din cauza ca „mamaliga” PD-ista din PD-L Suceava va exploda când nimeni nu se asteapta.
 


Intră acum și în grupul de