Tenis : Hanescu l-a invins pe Bolelli si s-a calificat in turul doi


Intră acum și în grupul de

Singurul reprezentant al României pe tabloul masculin, Victor Hanescu, a reusit sa se califice în turul doi, dupa ce a trecut de Simone Bolelli, un tenismen italian care pur si simplu parca nu vroia sa piarda. Din fericire însa, a facut-o.
Bolelli a avut 5-3 în primul set, dar Victor nu s-a lasat impresionat si a revenit, câstigând urmatoarele patru gameuri la rând si adjudecându-si actul. Tenismenul nostru nu a avut la fel de mult noroc în setul secund, câstigat de italian la trei.
Decisivul a început sub zodia echilibrului. Echilibru care s-a mentinut pânâ în game-ul cu numarul cinci, când Victor a facut un break de senzatie. Din acel moment, sportivul nostru s-a luptat practic cu el însusi dar, în final, a reusit sa-si conserve avantajul si sa obtina mult dorita calificare în turul doi.

Scor final 7-5, 3-6, 6-4, dupa un meci care a durat nu mai putin de doua ore si un sfert. Cel mai important, Victor Hanescu scrie istorie, devenind primul tenismen din tara noastra care reuseste sa câstige un meci la Jocurile Olimpice. Au încercat Andrei Pavel, George Cosac si chiar Hanescu, la Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 si respectiv Atena 2004, dar nu au reusit.
Povestea participarii lui Victor la aceasta Olimpiada continua, dar adversarul va fi unul mult mai dificil. În turul doi, reprezentatul nostru va da piept cu Gael Monfils. Francezul l-a eliminat pe Nicolas Almagro, cap de serie numarul 11, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.


Intră acum și în grupul de