Canotaj : Echipajul de 8+1 s-a calificat in finala


Intră acum și în grupul de

Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004. Nu, nu sunt doar ultimele trei editii ale Olimpiadei, ci si editiile în care super-echipajul nostru de 8+1 a reusit sa câstige medalia de aur. Acum în Beijing, fetele noastre de aur sunt nevoite sa se descurce fara Elisabeta Lipa. Cu toate acestea, perspectiva unui nou aur la aceastra proba de canotaj este reala.
Constanta Burcica, Viorica Susanu, Maria Serban, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu au reusit, luni, sa faca un pas mare spre cucerirea unui nou aur olimpic, reusind sa se califice în finala probei de 8+1.
Si nu numai ca au reusit sa se califice, dar au facut-o cu stil.

Echipajul nostru a pornit de pe culoarul al doilea în calificari si a preluat conducerea cursei chiar de la început, trecând linia de finis cu 06:05.77 minute, cu 2 secunde în fata echipajului Olandei. Timpul obtinut de echipajul Romaniei este cel mai bun din cele doua serii de calificari.
Programata pentru data de duminica, 17 august, finala se anunta o lupta în trei, între fetele noastre si americance, ultimele câstigatoare ale celeilalte serii de calificare, cu un timp inferior celui obtinut de românce, 06:06.53.


Intră acum și în grupul de