Inot : Camelia Potec, locul sase la 400m liber

Dupa ce a câstigat la judo un aur la care nu se astepta, România a pierdut luni, în a treia zi a Jocurilor Olimpice, o sansa mare de a-si adjudeca o noua medalie. În finala probei de 400m liber, Camelia Potec nu s-a putut concentra îndeajuns si a terminat doar a sasea.
Ceea ce doare cel mai mult este ca înotatoarea nostra a început bine, în forta. La 50 si 100 de metri, Camelia a întors a doua, în spatele senzationalei frantuzoaice Manaudou. Dupa înca o lungime de bazin, românca era a treia si sansele obtinerii unei medalii erau înca vii. A urmat însa dezastrul… La jumatatea probei, Camelia era imediat sub podium, pentru ca în ultimele 200 de metri sa cada mai întâi pe pozitia a cincea si apoi a sasea, loc pe care sportiva din Braila a si terminat , cu timpul de 4:04.66.
Aurul a revenit Rebeccai Adlington, britanica fiind urmata pe podium de Katie Hoff din Statele Unite si de Joanne Jackson, a doua reprezentanta a Marii Britanii. Timpul învingatoarei a fost de 4:03.22, departe de recordul mondial (4:01.53) sau de cel olimpic (4:02.19), ambele detinute de Federica Pellegrini.

Camelia Potec a fost devansata si de Coralie Balmy din Franta (4:03.60) si de Federica Pellegrini din Italia (4:04.56). Nici Laure Manaudou nu s-a descurcat mai bine, campioana olimpica de la Atena terminând pe ultimul loc, cu timpul de 4:11.26.