Guvernul a dublat suma alocata pentru manopera reconstructiei caselor distruse de inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca în judet urmeaza a fi reconstruite un numar de 197 de case, dintre care 42 au fost distruse în totalitate de inundatii, iar alte 155 urmeaza sa fie demolate, întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case vor fi consolidate,  în timp ce un numar de 2105 gospodarii vor fi reparate.

Potrivit lui Baisanu, Guvernul aloca câte 60.000 de lei pentru reconstructia caselor calamitate, din care 20.000 de lei reprezinta costul manoperei, dublu fata de 10.000 de lei cât era prevazut initial. Pentru consolidarea gospodariilor afectate, Guvernul aloca materiale de constructie în valoare de 20.000 de lei si 5.000 de lei pentru manopera, iar pentru reparatiile necesare, se aloca suma de 2.500 de lei pentru fiecare casa, a mai aratat prefectul Baisanu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a informat ca de marti încep sa soseasca materialele de constructii transmise de Guvern, care vor fi depozitate în locatii speciale din Falticeni, Radauti si Câmpulung Moldovenesc.

Pe de alta parte, Alexandru Baisanu a prezentat, în cadrul aceleiasi conferinte de presa, proiectul unei astfel de case ce urmeaza a fi ridicata. Locuinta va avea o suprafata construita de 60,05 mp si va contine doua camere, bucatarie, baie, si hol. Prefectul de Suceava a apreciat drept „suficiente” materialele alocate de Guvern pentru fiecare casa în parte. „Multi dintre cei care si-au pierdut casele la inundatii, nu aveau o astfel de locuinta”, a aratat Baisanu si a evidentiat faptul ca Guvernul „îsi face datoria pentru sinistratii din judet”.


Intră acum și în grupul de