Noul director al DGASPC Suceava a fost validat in functie


Intră acum și în grupul de

 Începând cu data de 11 august 2008, Florin Tarnauceanu este noul director executiv interimar al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Suceava. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta.  

Aceasta a declarat ca Florin Tarnauceanu lucreaza în domeniul protectiei copilului înca din anul 1997, de când s-a înfiintat Directia Generala Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului, pe postul de sef Serviciu rezidential. “De-a lungul timpului a coordonat activitatea acestui serviciu, ajungând sa stea de vorba cel putin o data în parte cu fiecare copil care s-a perindat prin institutiile de ocrotire si cu fiecare referent de educatie din toate unitatile subordonate directiei. Pe lânga acestea, s-a implicat în mod activ în activitatea de identificare de linii de finantare pentru  restructurarea centrelor de plasament de tip vechi, activitate care a început înca din anul 1998, odata cu deschiderea primului Centru maternal din tara la Suceava. Au urmat apoi Complexul de Servicii comunitare, Centrul de plasament de tip familial «Colt Alb» Suceava si altele”, a precizat Nicoleta Lenta.

Printre viitoarele proiecte ale noului director executiv se numara dezvoltarea unei retele de prevenire a abandonului scolar, familial si a violentei domestice la nivelul judetului Suceava prin înfiintarea unor servicii specializate si prin construirea unei retele de suport la nivelul institutiilor implicate. De asemenea, Florin Tarnauceanu doreste sa continue traditia de a atrage fonduri europene, pentru a putea pune în practica cât mai multe idei si proiecte.

Purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta, a tinut sa mai sublinieze ca noul director se va bucura în continuare de sprijinul colegilor, în vederea unei colaborari de succes în domeniul asistentei sociale. “Pentru ca noul director executiv provine din rândul colectivului, pentru ca întodeauna s-a bazat pe profesionalismul colegilor cu care a lucrat, pentru ca si el este un foarte bun profesionist, conteaza în continuare pe sprijinul colegilor ca si pâna acum în vederea unei colaborari de succes în domeniul asistentei sociale”, a mai declarat Nicoleta Lenta. 


Intră acum și în grupul de