Pagube de 3,3 milioane de lei, la unitatile de invatamant din judet, in urma inundatiilor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a anuntat marti, la Suceava, ca în termen de doua saptamâni, va fi adoptata o Hotarâre de Guvern în vederea alocarii de fonduri pentru plata lucrarilor finalizate sau în curs de realizare la unitati de învatamânt din tara si, totodata, vor fi identificate fonduri si pentru reparatiile la scolile afectate de inundatii.

Cristian Adomnitei a declarat ca pagubele produse de inundatii în 26 de unitati de învatamânt din judetul Suceava sunt estimate la 3,3 milioane de lei. Acesta a aratat ca se vor cauta resurse financiare pentru alocarea acestei sume, astfel încât suma de 12,6 milioane de lei, care ar urma sa fie repartizata judetului Suceava pentru plata unor lucrari finalizate sau în curs de executie, sa nu fie grevata si de aceste lucrari.

Ministrul Educatiei a vizitat în cursul dupa-amiezii de marti cele cinci unitati de învatamânt sucevene care au fost puternic afectate de inundatii, respectiv Scoala nr.1 si Gradinita nr. 1 din Vicovu de Jos, Scolile cu clasele I-IV  Sadau din comuna Brodina si din Nisipitu, comuna Ulma, dar si Scoala de Arte si Meserii din Straja. 

 


Intră acum și în grupul de