MSP evalueaza Unitatile de Primire a Urgentelor din cadrul spitalelor


Intră acum și în grupul de

Unitatile de Primire a Urgentelor din cadrul spitalelor vor fi supuse unui proces de evaluare, în urma caruia vor obtine sau nu autorizatia de functionare. Anuntul a fost facut la Suceava de secretarul de stat în Ministerul Sanatatii, medicul Raed Arafat. Acesta a spus ca evaluarile vor fi facute din septembrie de comisii din Minister.

Seful Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Suceava, Liviu Cîrlan, i s-a plâns demnitarului de lipsa personalului, determinata de lefurile mici, si de banii putini alocati pentru investitii, în conditiile în care la unitate se înregistreaza, anual, aproximativ 62.000 de prezentari.

Raed Arafat a spus ca pentru rezolvarea problemei vizând cadrele medicale de la Urgenta se doreste construirea de locuinte destinate acestora si acordarea de stimulente financiare. Secretarul de stat a vizitat si Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava, unde, dupa ce a vazut o scrumiera în apropierea unei Salvari, a atras atentia ca fumatul este interzis la o distanta mai mica de 10 metri fata de o autosanitara.

Totodata, medicul Arafat a mai atras atentia asupra faptului ca soferii de pe ambulanta risca amenzi, daca nu folosesc centura de siguranta în timpul deplasarilor. El a dat asigurari ca pâna în 2009, în dotarea Serviciului de Judetean de  Ambulanta  Suceava vor mai intra 18 autosanitare noi.  


Intră acum și în grupul de