Dr. Mihai Ardeleanu încrezător de punctajul bun pe care îl va primi Spitalul Județean Suceava la reacreditare: Perspectivele sunt foarte promiţătoare, dar mai sunt lucruri de făcut


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, şi-a exprimat convingerea că spitalul va obţine un punctaj bun în urma evaluării din luna august în vederea reacreditării.

Ardeleanu a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă că la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate se lucrează încă la punctajul care va fi acordat SJU Suceava după vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării spitalului.

“Fără să fim acuzaţi de falsă modestie, pot să spun că vizita pe care au făcut-o la Suceava în luna august are reverberaţii asupra altor unităţi medicale. Ca s-o spun pe şleau, vizita la noi a decurs atât de bine faţă de cele 2700 de criterii, astfel încât unităţile medicale care au primit vizita după noi au avut şi au serioase probleme”, a explicat Ardeleanu dând ca exemplu două unităţi de elită din Bucureşti, un spital privat şi unul de stat, cu “tradiţii serioase”, care nu îndeplinesc o serie de criterii prevăzute în procesul de acreditare pe care SJU Suceava le-a îndeplinit.

El a menţionat că printre criteriile pe care SJU Suceava nu a reuşit să le îndeplinească se numără cele privind la modalitatea de deschidere a tuturor uşilor cu senzori de mişcare sau elevarea pacienţilor cu ajutorul unei benzi transportoare şi nu doar cu liftul, aşa cum se realizează în prezent, arătând că îndeplinirea acestor criterii ar fi dificilă ţinându-se cont că actuala clădire în care funcţionează spitalul are o vechime de 40 de ani şi că ar trebui efectuate modificări structurale.

Medicul sucevean a precizat că este posibil ca la nivelul ANMSC să se facă o revizuire a anumitor criterii pentru a se vedea dacă toate sunt absolut necesare a fi îndeplinite în vederea acreditării.

“Se pare că vizita efectuată la noi se va solda cu un punctaj foarte bun sau bun şi că nivelul pe care l-a atins spitalul nostru, de fapt ei au spus în finalul vizitei, în acea întâlnire de sâmbătă, câteva persoane, care păreau îndreptăţite să vorbească în numele ANMSC, au spus că: “Aţi reuşit să ridicaţi foarte mult standardul şi va fi foarte greu pentru celelalte spitale””, a afirmat Ardeleanu.

Ardeleanu a mai spus că deşi perspectivele sunt foarte promiţătoare pentru spitalul sucevean, totuşi mai sunt lucruri de făcut.

”Nu ne culcăm pe lauri, dacă o să-i avem, ai victoriei, şi că în fiecare zi poţi să pierzi totul dacă ai greşit ceva. Ştim şi suntem conştienţi de acest lucru, poţi să rezolvi 99 de cazuri, iar dacă la un moment dat unul nu l-ai rezolvat ca lumea şi se poate vedea o greşeală, evident că se pierde totul şi nu mai discută nimeni de celelalte 99 de cazuri rezolvate. Noi, oricum, trebuie să ţinem ştacheta sus”, a subliniat Ardeleanu.

De precizat este că ANMSC va comunica în cursul lunii noiembrie SJU Suceava punctajul obţinut în urma evaluării spitalului în vederea acreditării.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de