Prioritate … cu sens giratoriu – ocoliti Suceava!!!


Intră acum și în grupul de

Nu glumesc. Suceava a devenit de vreo luna de zile un oras sufocat, plin de soferi aroganti care plimba „troace” cu numere de Italia si pipite care parca anul acesta au vazut masini straine. Un oras care nu are nimic în comun cu acel frumos proiect denumit BIOLAND pe care presedintele CJ, Gheorghe Flutur, încearca sa-l puna pe picioare. Un oras plin de praf, de masini care claxoneaza fara sa stie prea bine de ce si de pietoni ce nu mai înteleg mare lucru.

În traficul din Suceava, si cel pietonal si cel rutier, este HAOS. Si asta pentru ca întreaga conducere PD-L a Sucevei este fie în concediu, fie nu are nimic de spus în Consiliul Local, unde PD-L are 75 % din voturi. Consilierii locali, am înteles chiar din prima sedinta a noului CL, nu conteaza. Conteaza viceprimarii si dorinta primarului Ion Lungu. Nu stiu de ce nici unul din cei 15 consilieri locali PD-L nu are curajul sa spuna cu toata gura ca treaba nu merge, ca sucevenii nu sunt multumiti.

Zona bazarului din Suceava, cea de la semaforul de la LUKOIL si pâna la pasarela spre cartierul Burdujeni va deveni, în foarte scurt timp, cosmarul soferilor din Suceava. Si asta pentru ca cei de la Iulius Mall s-au gândit ca e momentul sa-si faca vad rutier si sa schimbe regulile actuale de circulatie din zona Bazar. Asa ca acolo va rasari un sens giratoriu, ca si asa ne place atât de mult noua sucevenilor sa defilam cu sensuri giratorii si, daca se poate sa mai fie si semaforizate, e si mai bine.

Nimeni din Primaria Suceava nu a cerut scuze sucevenilor pentru disconfortul ce va fi creat si nimeni nu o va face. Politia nu se va implica cine stie ce în haosul ce va fi la bazar, iar cine va avea treaba în Burdujeni se va chinui mult si bine pâna când va trece. Nimeni nu i-a întrebat pe soferii suceveni daca sunt de acord sa consume de doua ori mai mult carburant, daca au chef sau nu sa astepte în trafic, ca Iulius Mall sa aiba intrare de lux.

Nu ma deranjeaza ca se face ceva în Suceava. Îmi pare rau ca se face aiurea si ca pe o distanta de 1 kilometru, pe cea mai circulata artera a Sucevei, sunt trei semafoare functionale si un sens giratoriu. Cine a gândit treaba asta e un mare arhitect si mare gânditor în ale urbanismului local!!! Si poate ne spune Primaria cum va fi rezolvata problema urgentelor medicale, a celor generate de accidente, sau de eventuale (sper sa nu fie cazul) incendii.

Suceava e varza din punct de vedere al traficului rutier de multi ani. Nu se face nimic pentru a rezolva povestea asta si nici nu avem un plan bine structurat. Înca. Cu alte cuvinte, noul CL Suceava, majoritar PD-L nu-si merita banii, si poate ca ar fi cazul sa se mai gândeasca daca merita sau nu sa mai fi convocat, pentru ca nu vine cu solutii…

Poate una dintre ele ar fi sa puna la intrarea în oras placute sau porti bucovinene daca se vrea asa, pe care sa scrie bine ati venit în comuna Suceava. Ca si arata ca un sat, cu multi câini, cu multe gropi, cu praf buluc, cu carute pe ulite si cu betivani grupa mare, pe înserat…


Intră acum și în grupul de