Tir cu arcul » Radauteanul Alexandru Bodnar a ajuns pana in saisprezecimile probei de arc recurbat


Intră acum și în grupul de

A cincea zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing, a consemnat si debutul radauteanului Alexandru Bodnar. Calificat în premiera la o Olimpiada, sportivul legitimat la CSM Suceava/CSS Radauti a ajuns pâna în saisprezecimile competitiei în proba de arc recurbat.

În primul tur, Alexandru Bodnar a produs supriza, trecând de Wan Khalmizam (Malaezia), scor 106-105, un sportiv de 22 de ani, care s-a clasat pe locul 5 în concursul pe echipe la Campionatele Mondiale de la Leipzig, în 2007.

Din pacate, în saisprezecimi, radauteanului de numai 18 ani  i-a iesit în cale un cubanez mult mai experimentat. Alexandru a pierdut în fata lui Juan Carlos Stevens (40 de ani), scor 101-108, dar ramâne cu satisfactia ca este singurul arcas care a reprezentat România la Jocurile Olimpice dupa o pauza de 28 de ani. În 1980, la Moscova, tara noastra a fost reprezentata în aceasta proba de sportivii Aurora Chiu si Andrei Berki.

Cu siguranta, sportivul radautean, antrenat de prof. Rozalia Denes, prezenta de asemenea la Beijing, va avea un cuvânt de spus la urmatoarele Jocuri Olimpice, peste patru ani, la Londra. „ Este un sportiv de perspectiva, daca ne gândim ca are doar 18 ani si s-a calificat deja la o Olimpiada. În acest sport poti participa la competitii pâna la vârste destul de înaintate, dovada si adversarul pe care l-a întâlnit în saisprezecimi, asa ca, eu sunt convins ca el va creste în valoare si peste patru ani, la Londra, va avea mai multa experienta. Alexandru are calitati deosebite si dupa ce va acumula mai multa experienta si va fi mai puternic din punct de vedere psihic va avea rezultate foarte bune. Noi suntem mândri de el si clubul CSM Suceava va continua sa-l sprijine. Avem încrederea în antrenoarea Rozalia Denes si speram ca peste patru ani sa se califice la Olimpiada de la Londra”, a declarat Valerica Gherasim, directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava.


Intră acum și în grupul de