Scrima » Ana Maria Branza, medaliata cu argint


Intră acum și în grupul de

Dupa aurul Alinei Dumitru si medaliile de bronz obtinute de Mihai Covaliu si de echipa feminina de gimnastica, delegatia României si-a asigurat o noua medalie, de aceasta data de argint. Reprezentanta noastra la proba de spada, Ana-Maria Brânza (24 de ani), a reusit sa se califice în finala, dar a pierdut cu 15-11 în fata senzationalei nemtoaice Britta Heidemann.

Ana-Maria Brânza a început în forta ziua de miercuri, eliminând-o în optimile de finala pe Megumi Harada, din Japonia. În sferturi, Ana-Maria a dat piept cu Liubov Sutova din Rusia. Întâlnirea a fost una extrem de echilibrata si plina de emotii dar românca a reusit sa se impuna cu scorul final de 8-7.
În semifinale, Ana-Maria Brânza a avut-o adversara pe Ildiko Mincza-Nebald. Meciul a fost foarte strâns, dovada si scorul de 14-14 pe care îl arata tabela înaintea ultimului asalt care a fost câstigat de compatrioata noastra.

În finala, Ana-Maria a întâlnit-o pe Britta Heidemann, cea care a eliminat-o în semifinale pe reprezentanta Chinei, Na Li. Nemtoaica a început mai bine si, cu un joc defensiv fara greseala, a terminat prima repriza în avantaj, scor 6-2. Punctând mai mult pe simultan, Ana-Maria a terminat si runda a doua la patru puncte în spatele nemtoaicei, 11-7. Desi, cu doua minute înainte de final, s-a apropiat la doar doua puncte de adversara, românca a pierdut cu 15-11, fiind nevoita sa se multumeasca cu medalia de argint.


Intră acum și în grupul de