Scrima » Ana Maria Branza, medaliata cu argint

Dupa aurul Alinei Dumitru si medaliile de bronz obtinute de Mihai Covaliu si de echipa feminina de gimnastica, delegatia României si-a asigurat o noua medalie, de aceasta data de argint. Reprezentanta noastra la proba de spada, Ana-Maria Brânza (24 de ani), a reusit sa se califice în finala, dar a pierdut cu 15-11 în fata senzationalei nemtoaice Britta Heidemann.

Ana-Maria Brânza a început în forta ziua de miercuri, eliminând-o în optimile de finala pe Megumi Harada, din Japonia. În sferturi, Ana-Maria a dat piept cu Liubov Sutova din Rusia. Întâlnirea a fost una extrem de echilibrata si plina de emotii dar românca a reusit sa se impuna cu scorul final de 8-7.
În semifinale, Ana-Maria Brânza a avut-o adversara pe Ildiko Mincza-Nebald. Meciul a fost foarte strâns, dovada si scorul de 14-14 pe care îl arata tabela înaintea ultimului asalt care a fost câstigat de compatrioata noastra.

În finala, Ana-Maria a întâlnit-o pe Britta Heidemann, cea care a eliminat-o în semifinale pe reprezentanta Chinei, Na Li. Nemtoaica a început mai bine si, cu un joc defensiv fara greseala, a terminat prima repriza în avantaj, scor 6-2. Punctând mai mult pe simultan, Ana-Maria a terminat si runda a doua la patru puncte în spatele nemtoaicei, 11-7. Desi, cu doua minute înainte de final, s-a apropiat la doar doua puncte de adversara, românca a pierdut cu 15-11, fiind nevoita sa se multumeasca cu medalia de argint.