Bărbat din Dornești, cu permisul suspendat, blocat în trafic și oprit de polițiști la Frătăuții Vechi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Dornești, a fost identificat în trafic, de polițiștii din Gălănești, deși luna trecută i-au suspendat carnetul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

 

 

 

Poliția Județeană Suceava a informat că vineri, la ora 02.30, în timp ce acționa pe raza comunei Frătăuții Vechi, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

Astfel, vehiculul condus de bărbatul de 29 de ani, din comuna Dornești, a fost blocat în trafic şi oprit.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, întrucât la data de 14.10.2017, pe același traseu, a fost depistat de polițiști conducând același autovehicul, având o alcoolemie peste limita legală, motiv pentru care, i s-a întocmit dosar penal.

„Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat IPJ Suceava.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană a cărui drept de a conduce i-a fost suspendat” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 


Intră acum și în grupul de