Prima acțiune de reîmpădurire în cadrul proiectului național Pădurea de Mâine va fi la Poieni Solca unde se vor planta peste 20.000 puieți de brad, molid, frasin, paltin de munte și anin negru


Intră acum și în grupul de

Studenți, elevi și angajați ai Holzindustrie Schweighofer vor planta în data de 11 noiembrie peste 20.000 puieți de brad, molid, frasin, paltin de munte și anin negru pe o suprafață de 4,7 ha la marginea comunei Poieni-Solca în cadrul proiectului național Pădurea de Mâine.

Potrivit unui comunicat al Holzindustrie Schweighofer, în 11 noiembrie va fi organizată o acțiuned e plantare la marginea localității Poieni-Solca.

Astfel, pe suprafața de 4,7 hectare în cauză s-au efectuat lucrări în anii ’90, iar divizarea într-o multitudine de proprietăți nu a permis gospodărirea corectă a pădurii.

La acțiunea de plantare vor participa angajați ai Holzindustrie Schweighofer, studenți ai Universității Ștefan cel Mare din Suceava – Facultatea de Silvicultură, elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți, asociații de profil, organizații non-guvernamentale, autorități publice locale, localnici și alți voluntari, arată compania.

„Aceasta este prima suprafață care va fi reîmpădurită în cadrul proiectului național Pădurea de Mâine. Pe suprafața de 4,7 hectare de la Poieni Solca se vor planta  peste 20.000 puieți de brad, molid, frasin, paltin de munte și anin negru.Pe lângă partea silviculturală și de mediu, acțiunea are și un caracter educativ, specialiștii ocolului silvic Solca prezentând participanților felul în care se plantează corect și cum se îngrijește în mod durabil o pădure”, se menționează în document.


Intră acum și în grupul de