Actuala unitate de sterilizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, care urmează să fie înlocuită cu alta nouă, va fi transferată Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, la Câmpulung Moldovenesc, că actuala unitate de sterilizare a SJU Suceava ar urma să fie fie transferată Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc.

Flutur a spus că a discutat déjà cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, despre transferul unităţii de sterilizare de la spitalul sucevean după ce aceasta va fi înlocuită cu alta nouă.
El a mai spus că va mai fi transferat şi un aparat de chirurgie laparoscopică de la SJU Suceava tot la unitatea câmpulungeană.

“De aceea vă aduc această veste bună, am discutat şi cu managerul SJU Suceava, ca să primiţi aceste dotări de care aveţi atâta nevoie în momentul de faţă”, a explicat Flutur.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că după ce va fi instalată noua unitate de sterilizare la SJU Suceava, actuala unitate va fi transferată Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, cu respectarea prevederilor legale.

El a spus că ar urma să fie transferate două sterilizatoare, două spălătoare, un ministerilizator pentru instrumentar şi un generator de abur.

Rîmbu a precizat că a purtat discuţii cu firma care va instala echipamentul de sterilizare la Suceava pentru a se vedea în ce măsură va putea ajuta Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în instalarea echipamentelor ce vor fi transferate acolo.

El a mai spus că unul dintre aparatele de chirurgie laparoscopică din dotarea SJU Suceava, care va depăşi în curând durata de folosinţă, dar care se află în stare bună funcţionare, urmează să fie casat şi apoi transferat spitalului câmpulungean.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de