Băișanu:Cer ministrului de Interne să anuleze ordinul prefectului de Suceava prin care proba practică a examenului pentru permis de conducere să se susțină doar în Suceava. Când am fost prefect am respins o asemenea cerere


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, a anunțat, vineri, că va cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să anuleze ordinul prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, prin care proba practică a examenului pentru permisul de conducere să se susțină doar în municipiul Suceava, el arătând că în anul 2008, când era prefect, s-a încercat o asemenea abordare pe care a respins-o cu argumente.   

Băișanu a declarat, vineri, că măsura care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018 prin ordinul prefectului de Suceava va afecta pe toți cei implicați, de la cursanți la școlile de șoferi, dar va avea repercusiuni și în traficul din municipiul Suceava.

„Și așa traficul în municipiul Suceava este sufocat și să ne gândim că se mai adaugă alte câteva sute de mașini zilnic care merg foarte încet pentru că la volan sunt cursanți pentru că nu vorbim numai de examenul propriu-zis ci și de ore de instruire în municipiu”, a spus Băișanu.

El a adăugat că instructorii de la școlile de șoferi din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei își vor pierde cursanții pentru că vor trebui să fie mai tot timpul pe drumuri și nu vor mai avea timp să susțină și orele de instruire.

Mai mult, el consideră că această mutare va determina costuri suplimentare pentru cei care nu sunt din municipiul Suceava și vor să obțină permisul de conducere, dar și că vor trebui să aloce mai mult timp pentru aceeași activitate.

„Eu cred că toți cetățenii județului Suceava sunt egali și trebuie să beneficieze de tratament egal”, a spus Băișanu.

Liderul ALDE sucevean a subliniat că le dă dreptate reprezentanților școlilor de șoferi din municipiile Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc care cer anularea ordinului emis de prefect și că el va cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să dispună anularea acestui ordin.

„Când am fost prefect mi s-a cerut și mie același lucru, dar am refuzat”, a spus Băișanu care a consideră că nu trebuie să revenim la centralism, ci ca descentralizarea trebuie să continue.


Intră acum și în grupul de