Handbal feminin » Am ridiculizat Franta


Intră acum și în grupul de

Nationala feminina de handbal a României s-a calificat în sferturile de finala ale turneului olimpic, dupa ce a ridiculizat miercuri dimineata selectionata similara a Frantei, cu scorul de 34-26 (17-13), în grupa A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Dupa senzationala victorie din sferturile de finala ale Campionatului Mondial din decembrie 2007, handbalistele nostre au administrat o noua lectie frantuzoaicelor, de aceasta data în turneul olimpic. Nationala noastra a evoluat încântator si nu a dat nicio sansa adversarelor, antrenate de Olivier Krumbholz.

Singurele momente de echilibru s-au consemnat în startul partidei. Cu un debut mai greu, româncele au luat totusi sa preia conducerea pe tabela din minutul 9, scor 4-3. Cu Luminita Dinu-Hutupan în zi de gratie, care a închis practic poarta, si cu Ramona Maier de-a dreptul senzationala, România a intrat la cabine în avantaj, 17-13.

Primul gol al actului secund a venit abia dupa patru minute, în contul frantuzoaicelor. Dupa aceasta reusita, tricolorele au ripostat prin Bradeanu si Ramona Maier. În minutul 7, Luminita Hutupan a fost eliminata doua minute, dupa ce a iesit din poarta încercând sa împiedice un atac al adversarelor si a lovit o frantuzoaica. Aceasta eliminare a portarului nu a dezechilibrat echipa din teren, handbalistele lui Gheorghe Tadici având în minutul 11 un avantaj de sapte goluri, 22-15. Diferenta a continuat sa se mareasca pe fondul unui joc total din partea echipei României, la jumatatea partii secunde tricolorele având un avans de noua goluri. Finalul a fost unul linistit, fetele noastre impunându-se la opt goluri diferenta, 32-24.

Pentru echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au evoluat: Luminita Dinu-Hutupan, Tereza Pâslaru – portari, Adrian Olteanu (1 gol), Ramona Maier (11), Carmen Amariei Lungu (1), Cristina Neagu (5), Ionela Stanca (4), Valentina Ardean (4), Adina Meirosu (4), Valeria Bese (2), Florina Bîrsan (1), Narcisa Lecusanu, Aurelia Bradeanu (1).

România va sustine urmatorul meci pe 15 august, de la ora 10.45, cu Angola, ultima înfruntare din grupa fiind programata pe 17 august, de la ora 9, împotriva Norvegiei.


Intră acum și în grupul de