Sistem de alertare rapida in caz de calamitati sau dezastre


Intră acum și în grupul de

Modalitatea realizarii unui sistem de alertare rapida în caz de calamitati sau dezastre a constituit tema de discutie a întrunirii de joi, de la Briceni, Republica Moldova, la care au participat primarii din zona de frontiera din regiunile componente ale Euroregiunii „Prutul de Sus”.

 Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca aceasta întâlnire survine în urma propunerii pe care a lansat-o în cadrul Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”. El a aratat ca primarii localitatilor de frontiera cu Ucraina din judetul Suceava, cei din zona de frontiera cu Ucraina si Republica Moldova din judetul Botosani, cei din zona de granita din regiunea ucraineana Cernauti si din Republica Moldova au discutat, la Briceni, aspecte legate de acest sistem. „Dorim sa punem la punct acest sistem de alerta rapida printr-un program european transfrontalier”, a spus seful administratiei judetene, Gheorghe Flutur.

 Euroregiunea Prutul de Sus a fost constituita în anul 2000 si cuprinde urmatoarele unitati administrativ – teritoriale: judetele Botosani si Suceava din România; raioanele Briceni, Edinet, Falesti, Glodeni, Ocnita si Rîscani din Republica Moldova; regiunile Cernauti si Ivano-Frankivsk din Ucraina. ­

 

­ 


Intră acum și în grupul de