“Sa nu uiti niciodata”, expozitie postuma a Svetlanei Beatrice Smoleac


Intră acum și în grupul de

Sub egida cenaclului judetean de pictura, sculptura si grafica satirica “Dimitrie Loghin”, va avea loc, sâmbata la ora 11:00, vernisajul celei de-a IX-a expozitie personala postuma de pictura a dr. Svetlana Beatrice Smoleac.

 Gazduita de Galeriile de Arta Migal din Suceava si intitulata “Sa nu uiti niciodata” expozitia reprezinta  un moment de pioasa reamintire, a celei care s-a stins mult prea devreme, la 46 de ani, în urma cu 7 ani. Familia a facut o selectie din cele circa 100 de tablouri aflate în colectie, expunându-le chiar în ziua nasterii celei care avea sa le aduca atâta durere prin disparitia sa. 

 Svetlana Beatrice Smoleac s-a nascut la 16 august 1955. A studiat medicina la Iasi, a facut stagiatura tot acolo,  dupa care a functionat la dispensarul din Bunesti, apoi la cel din Burdujeni, în calitatea sa de medic specialist de medicina generala. S-a stins din viata la 18 septembrie 2001, dupa o boala necrutatoare. Artei plastice i-a dedicat timpul sau liber, realizând sute de tablouri, majoritatea ilustrând peisaje si flori.


Intră acum și în grupul de