Satenii din Ciocanesti, chemati cu doba la Festivalul Pastravului


Intră acum și în grupul de

Pe  ulitele comunei Ciocanesti vineri, 15 august, va rasuna doba, instrument cu care satenii vor fi chemati la hram si la cea de-a VI-a editie a Festivalului Pastravului. Dupa invitarea satenilor la hram, va urma o liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” si primirea invitatilor, concurentilor si turistilor care vor veni la sarbatoare, manifestarea fiind continuata cu parade ale portului popular, spectacole folclorice si un concurs cu tema „cel mai mare bors de pastrav si cea mai mare mamaliga”. Prima zi a festivalului se va încheia cu o hora a satului în jurul focului.

Ziua de sâmbata, 16 august 2008 va debuta cu un concurs de pescuit, apoi cu sfintirea si inaugurarea minei turistice Oita – Ciocanesti. Tot sâmbata va mai avea loc un concurs gastronomic, precum si un concurs de cernut aur, dar nu sunt uitate nici spectacolele folclorice, care vor sustinute de Calin Brateanu, Ansamblul „Braduletul” din Botos si Ansamblul „Bujorul de Munte” din Ciocanesti. Vor mai avea loc acrobatii aviatice si parasutism, precum si spectacole de muzica si dans traditional irlandez cu formatia „Shannon” din Bucuresti si spectacol folk cu Florin Seserman. Ziua se va încheia cu Balul festivalului si cu un foc de artificii.

17 august este ultima zi a Festivalului Pastravului, care va fi marcata de traditie si folclor si-i va avea ca invitati de onoare pe sotii Cornelia si Lupu Rednic.

În ultima zi a festivalului vor fi premiati cei mai vârstnici gospodari, cea mai frumoasa casa traditionala restaurata, cea mai frumoasa gospodarie veche renovata, cea mai frumoasa gradina cu flori, cel mai frumos port popular autentic, precum si cea mai frumoasa pensiune agroturistica.

Duminica, cea mai tânara artista a comunei, Ana Maria Chiloti, va sustine un spectacol. Evenimentul va continua cu o serbare câmpeneasca si cu un spectacol folcloric sustinut de interpreti, ansambluri si formatii cunoscute din tara.

Participantii la festival vor avea posibilitatea sa asiste si la un spectacol autentic de umor românesc, sustinut de trupa „Spitalul 9”.

Manifestarea este organizata de Comuna muzeu Ciocanesti-Bucovina, Consiliul Judetean Suceava si ANTREC Bucovina.


Intră acum și în grupul de