Parada participantilor, lupte, jonglerii si jocuri cu focul, in prima zi a Festivalului de Arta Medievala


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Arta Medievala “Stefan cel Mare” începe vineri, la ora 10:00 cu parada participantilor, punctul de plecare fiind magazinul de mobila din cartierul sucevean George Enescu. Cavaleri si domnite, clovni, luptatori, jongleri se vor deplasa spre Cetatea de Scaun, trecând pe Strada Universitatii, Mihai Viteazu, apoi prin centrul municipiului resedinta de judet. Ajunsi la Cetate, membrii Ordinului Cavalerilor de Transilvania din Hermanstadt (Sibiu) vor executa jonglerii si acrobatii pe picioroange, între orele 12,30-13:00. De la ora 13:00, în zona Pulberariei, Compania  de Arta „Studio 24” va prezenta  sceneta „Despre femei si barbati”, iar de la 14,30 “Iubirile lui Pulcinella.  La 13,45, în  Camera de garda va avea loc o „Farsa medievala”, urmata, tot în zona Pulberariei, de lupte si o scoala de tir.

 Deschiderea oficiala a Festivalului va avea loc la ora 16:00, dupa care,  în curtea interioara, va fi marcat momentul atestarii documentare a Cetatii de Scaun a Sucevei. Teatrul din Sibiu va prezenta de la ora 16,35 “Innuendo”, un spectacol de lupte medievale, dans medieval si  teatru. De la 17:25 trupa Arleking a Teatrului Valah din Giurgiu va avea reprezentatia “Din dragoste de Shakespeare”, iar de la 18:15, în acelasi cadru se va amenaja un atelier de lupte cu cavalerii din Sibiu  si va avea loc turnirul armelor medievale, prezentat de Ordinul Cavalerilor Cetatilor Bârsei. 

 În aceeasi seara, de la 19:30, în zona Pulberariei vor evolua membrii Ordinului Cavalerilor de Medias, urmati, la ora 20:10, de concertul de muzica medievala si traditionala europeana prezentat de Grupul „Truverii”. La ora 21:00, sub genericul „Renegatul” Asociatia “Gladius Dei” de la Sibiu va prezenta un spectacol cu foc, dans, lupte si cascadorii, încheiat cu jocuri cu focul si artificii. La 22:15, în curtea interioara publicul este invitat la spectacolul interactiv de lupte, dans, cascadorii intitulat “În cautarea Graalului”.

 Seara va încheia în acordurile muzicii folk prezentate la Festivalul “La Suceava în cetate” si cu jocuri cu focul.

 Sâmbata festivalul va continua cu Teatru de papusi, jonglerii si acrobatii pe picioroange, comedia „ Dell’ arte”, culminând cu turnirul Cavalerul alb, cu Arderea vrajitoarei si Supravietuitorii, concursul de supravietuire în Cetate.


Intră acum și în grupul de