Ghiseul Virtual de Plati, accesibil la nivel national pana la sfarsitul anului


Intră acum și în grupul de

Ghiseul Virtual de Plati a fost dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ca un instrument complex, capabil sa adauge rapid functionalitatile de plata cu cardul bancar în cadrul oricarui sistem informatic existent.

 Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, aflata în surbordonarea Ministerului Comunicatiilor si Tehnoloigiei Informatiei, în calitate de administrator al Ghiseului Virtual de Plati, a început pe 7 august a.c. consultarea publica în vederea elaborarii unui proiect de decizie cu privire la operarea si utilizarea Ghiseului Virtual de Plati la nivel national.

 Conform propunerii de decizie, orice autoritate a administratiei publice locale sau centrale va putea beneficia de serviciile Ghiseului Virtual de Plati prin simpla interconectare a sistemelor proprii cu acesta.

 Prin intermediul Ghiseului Virtual de Plati se urmareste asigurarea transparentei în furnizarea de informatii si servicii publice, eficienta utilizarii fondurilor publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informatii si servicii publice, confidentialitatea si garantarea protejarii datelor cu caracter personal, asigurarea disponibilitatii informatiilor si a serviciilor publice. De asemenea, proiectul se înscrie în demersurile MCTI de modernizare a administratiei si este consistent cu strategia MCTI de asigurare a tranzitiei catre Societatea Informationala.

 Ghiseul Virtual de Plati este accesibil din anul 2006 în Bucuresti, prin intermediul sau putând fi platite amenzile de circulatie. De asemenea, din prima jumatate a acestui an, Ghiseul Virtual de Plati este utilizat pentru încasarea taxelor si impozitelor locale în sectorul 6 al Capitalei.

 Consultarea publica pentru extinderea Ghiseului Virtual de Plati la nivel national se poate face la adresa www.assi.ro, sectiunea Comunicare.

 


Intră acum și în grupul de