5 loturi ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Moldova, calificate la faza nationala


Intră acum și în grupul de

Inspectoratele pentru situatii de urgenta ale judetelor Bacau, Botosani, Iasi, Neamt si Suceava au participat în perioada 14-16 august 2008 la faza zonala a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, ce au avut loc la Suceava. Inspectorul-sef al ISU „Bucovina” Suceava, colonel Lucel Lulciuc, a precizat ca concursurile au cuprins patru probe de îndemânare si viteza si au urmarit, în principal, nivelul priceperilor si deprinderilor în mânuirea accesoriilor specifice, aptitudinile individuale ale concurentilor, cât si coeziunea loturilor.

Astfel, la proba „Scara de fereastra”, pe locul I s-a clasat Suceava, locul II – Bacau, locul III – Iasi, iar la proba „Pista cu obstacole pe 100 m” primul loc a revenit lotului de la Iasi, locul II – Suceava, locul III – Bacau.  

Lotul sucevean a ocupat prima pozitie si la proba „Stafeta 4 x 100 m”, urmat de cel din Bacau si apoi cel din Iasi.

Tot sucevenilor le-a revenit primul loc si la proba „Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa”, locul II a fost ocupat de Botosani, iar locul III de Bacau.  

Clasamentul final al concursului se prezinta astfel: Locul I – Suceava, Locul II – Bacau, locul III – Iasi, locul IV – Botosani, locul V – Neamt.

„Mai mult decât onorant pentru zona Moldovei, în acest an s-au calificat toate echipajele la faza nationala, întrucât punctajul final este sub baremurile obtinute de alte 6 echipe din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Disputat în spiritul fair play-ului si într-o atmosfera de concurs de maxima responsabilitate, loturile participante au demonstrat adevarate calitati si la inundatiile care au cuprins întreaga zona a Moldovei. Ca o confirmare a acestor interventii, în concursul disputat la Suceava au participat militari care, zilele trecute, se aflau în mijlocul viiturilor de apa ce afectau gospodariile cetatenilor. Putem afirma ca rezultatele au contat mai putin, în momentul în care calificativele si aprecierile cetatenilor, referitor la activitatea noastra, au fost numai pozitive. Le dorim mult succes loturilor la faza nationala si sa ne reprezinte cu cinste”, a declarat colonelul Lulciuc. 

 
 


Intră acum și în grupul de