Un copil de 16 ani din Berchișești a condus mașina pentru a nu-și lăsa tatăl băut la volan. Tatăl și copilul sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Un copil de 16 ani din Berchișești care a fost depistat în timp ce conducea în noaptea de sâmbătă spre duminică autoturismul a declarat polițiștilor că s-a urcat la volan deși nu are permis doar pentru a nu-l lăsa pe tatăl său să conducă întrucât acesta era băut.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă la ora 23:55, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, care acționa în cadrul acţiunii vizând baruri şi discoteci, a oprit pentru control pe raza comunei Berchișești, autoturismul condus de un băiat de 16 ani din localitate și în care se afla ca pasager tatăl acestuia, un localnic de 50 de ani, ce emana halenă alcoolică și un alt bărbat, care a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, motiv pentru care, a fost încătușat.

Bărbatul de 50 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Copilul a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acesta recunoscând  că a condus autoturismul de la locuința sa spre centrul comunei deși nu posedă permis de conducere, întrucât la volan vroia să urce tatăl său, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În acest caz s-a deschis un dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tatăl acestuia de 50 de ani pentru ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de