Zeci de șoferi băuți sau fără permis depistați în noaptea de sâmbătă spre duminică de polițiștii suceveni care au verificat șoferii care ies din cluburi sau baruri în cadrul acțiunii „Fii treaz la volan!”

Polițiștii suceveni au declanșat acțiunea „Fii treaz la volan!” și au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică 25 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor  în urma căreia au fost identificaţi la timp, înainte de producerea unor tragedii, zeci de şoferi băuţi sau fără permis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, dar şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au asigurat şi în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri, fiind desfășurate 140 de controale în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

Acţiunea vine în continuarea demersului iniţiat în week-end-ul trecut de creştere a gradului de siguranţă a tinerilor, de această dată fiind vizată în mod prioritar problematica tinerilor care consumă băuturi alcoolice în baruri şi discoteci şi ulterior, încalcă legea urcându-se la volan punând în pericol viaţa lor, a celor care îi însoţesc, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Astfel, conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

„Fii treaz la volan!” este sloganul sub care s-a derulat acţiunea, poliţiştii efectuând controale în 140 de unităţi publice (baruri şi discoteci), locaţii în care tinerii aleg să se distreze şi uneori consumă alcool., iar mesajul promovat de poliţişti către aceştia a fost să nu se urce ulterior la volan şi să conducă vehicule pe drumurile publice pentru a putea fi prevenite tragediile rutiere dar şi pentru a evita astfel răspunderea contravenţională sau penală.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost instruiţi 80 de administratori de baruri şi cluburi cu privire la condiţiile legale de comercializare a băuturilor alcoolice şi respectare a programului de funcţionare a unităţilor.

Acţiunea s-a desfăşurat în noapte de 11/12.11.2017 între orele 21.00 – 03.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban și a vizat, de asemenea, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc.

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în discotecile din municipiul Suceava, dar şi discotecile din comunele Adâncata şi Todireşti. Alături de poliţişti au fost partenerii partenerii de la Recrex – unitate specializată în domeniul asigurărilor, fiind distribuite tinerilor şi administratorilor barurilor peste 500 de materiale de informare „Fii Treaz la Volan!”, materialele fiind postate și pe mesele din cluburi pentru a fi citite de către tinerii şoferi.

De menționat este că acţiuni de legitimare a persoanelor şi informare cu privire la riscurile alcoolului la volan au fost desfăşurate şi la evenimentul „Balul Gospodarilor” organizat în comuna Şcheia.

În cadrul acţiunilor derulate la nivelul întregului judeţ au fost legitimate peste 2500 de persoane, verificate 140 de locaţiiși au fost organizate 25 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost identificaţi la timp zeci de şoferi băuţi sau fără permis, înainte de producerea unor tragedii, notează Poliția Județeană Suceava.

loading...