Doctori chinezi la spitalele din judet?


Intră acum și în grupul de

Spitalele din judetul Suceava se confrunta, ca majoritatea din tara, cu un deficit de medici, dupa ce multi au preferat sa plece si sa profeseze în alte tari unde sunt platiti mai bine, iar pentru a contracara efectele exodului, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este de parere ca ar trebui sa aducem medici din China.  
Ministrul Sanatatii a adaugat ca medicii proveniti din spatiul extracomunitar vor trebui sa vina cu documente prin care sa demonstreze ca pregatirea din acele tari este conforma cu cerintele Uniunii Europene. Deficitul de medici este în prezent de 10 si pâna la 25%, în functie de specializare. Ministrul Sanatatii sustine ca în urmatorii 2-3 ani, conditiile de munca si de salarizare ale medicilor s-ar putea îmbunatati si vor deveni mai atractive pentru români.  
 
Conducerea Colegiului Medicilor din România a catalogat afirmatiile ministrului Nicolaescu drept „utopii cu iz electoral” si precizeaza ca, potrivit legii privind reforma în domeniul sanatatii, în România nu pot profesa decât medici si asistente originari din spatiul comunitar, Norvegia sau Elvetia.


Intră acum și în grupul de