Fotbal, Liga I » Victorii pe linie a gazdelor


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Gloria Buzau  4 – 1

      Dinamo s-a impus usor în “Stefan cel Mare”, scor 4-1, în fata Gloriei Buzau, chiar daca oaspetii au facut ce au putut pentru a realiza o minune. Dar pe teren s-a aflat un Ionel Danciulescu amintind de vremurile sale bune. Atacantul dinamovist a înscris doua goluri în prima repriza, rezolvând practic meciul. Un apetit deosebit pentru reusite, care i-a molipsit atât pe coechipieri, cât si pe adversari. Din pacate, reusita celor din urma avea sa se materializeze nu doar printr-un gol, dar si printr-un autogol al lui Da Silva, al doilea în aceste prime patru etape. O performanta deosebita, dar care nu justifica aducerea portughezului. În ligile inferioare se gaseau destui marcatori în proprie poarta. Dar gusturile nu se discuta si nici nu este corect sa îl punem la zid pe jucatorul Gloriei. Cum a învatat Banel sa deosebeasca portile, asa s-ar putea adapta si lusitanul. Oricum, când a înscris Da Silva în proprie poarta, deja Dinamo defila pe teren.

      Suspansul a durat doar opt minute, pâna când Danciulescu a înscris cu un voleu din lateral. Tot el avea sa înscrie pentru 2-0, în minutul 44, deschis perfect de Bratu în careul mic.

      Dupa pauza, defilarea gazdelor avea sa se accentueze si în minutul 48, Diogo Da Silva deviaza în proprie poarta un voleu al lui Cristea, complet ratat. Scorul a devenit 4-0 în minutul 75, când Danciulescu îi înapoiaza lui Bratu pasa perfecta, deschizându-l în pozitie ideala. De la sapte metri, celalalt vârf al gazdelor nu avea cum sa greseasca. Pe final de meci, Diogo Da Silva si-a spalat o parte din pacate înscriind primul gol al echipei sale în actuala editie de campionat. El a trimis mingea în poarta lui Lobont la o bâlbâiala generala a apararii dinamoviste.

      Au jucat formatiile:

Dinamo: Lobont – Homei, Moti, L. Goian, Pulhac – Torje, Ropotan, Vranjkovic (Bostina, 46), Ad. Cristea (Thiago, 76) – Danciulescu, Bratu (Andrei Cristea, 78). Antrenor: Mircea Rednic.

Gloria Buzau: Minca – Ninu (Guda, 57), Da Silva, Tudose, Vlaicu – Dias, Litu (Saceanu, 64), Filip, Eze (Vigariu, 67) – Cl. Ionescu – Tavrez. Antrenor: Alvaro Magalhaes. (C.M.)

Steaua – FC Arges 2 – 0

      Surpriza placuta a Stelei din acest sezon nu este unul dintre jucatorii adusi pe bani grei în aceasta vara, ci un fotbalist din vechea garda. Dupa golul marcat la Istanbul în preliminariile Ligii Campionilor, Banel Nicolita a recidivat chiar în fata propriilor suporteri. Banel a decis practic întâlnirea cu FC Arges încheiata cu victoria Stelei, scor 2-0.

      Nicolita a marcat primul gol al Stelei si a pasat pentru cel de-al doilea, reusit de „Motanul” Bogdan Stancu, asigurând ros-albastrilor un start de campionat, per total, reusit, cu noua puncte din primele patru meciuri.

      Stelistii au început în forta si Banel Nicolita rateaza prima ocazie a meciului, în chiar minutul doi, sutând în bratele goalkeeperului Bosneag, cu piciorul stâng. Începutul bun al gazdelor se face simtit pe tabela de marcaj. Nou-transferatul Carlos Toja debuteaza perfect în Ghencea, punându-i mingea pe cap lui Nicolita, care marcheaza din plonjon, pentru 1-0, în minutul cinci.

      În minutul 41, arbitrul Teodor Craciunescu acorda lovitura de la 11 metri pentru Steaua, la un contact dubios în careul argesean. Arhuro rateaza însa, trimitând pe coltul lui Bosneag, si cele doua echipe intra la vestiare cu scorul de 1-0.

      Scorul final a fost stabilit de Bogdan Stancu. În minutul 74, fotbalistul venit de la Urziceni introduce balonul în poarta, din sapte metri, dupa o pasa senzationala de la eroul partidei, Banel Nicolita.

Au jucat formatiile:

Steaua: Zapata – Golanski, Radoi, Ghionea, Nesu – Fl. Lovin, Tiago Gomes – B. Nicolita, Dayro Moreno (Neaga, 70), Juan Toja (Ochirosii, 76) – Arthuro (B. Stancu, 55). Antrenor: Marius Lacatus.

FC Arges: Bosneag – D. Ghita, Bazzi (Poenaru, 46), Lacusta, Dobroiu – Cr. Tanase, Tames, M. Cârstoiu, C. Nastasie (Doman, 76) – Kamara, Dulcea (Ad. Iordache, 58). Antrenor: Ionut Badea. (C.M.)

FC Brasov – Pandurii 2 – 1

      Baietii lui Razvan Lucescu sunt înca departe de acea echipa europeana pe care fiul lui Il Luce si Dinu Vama si-o doresc, dar „stegarii” par sa fie pe drumul cel bun.

      Cel putin pe propriul teren, Brasovul se descurca de minune. Dupa 1-0 cu Unirea Urziceni în meciul de debut în Liga I, ardelenii au bifat o noua victorie sub Tâmpa, 2-1 cu Pandurii Târgu Jiu.

      Cei care au marcat primii au fost gorjenii, în minutul patru. Patrundere pe partea dreapta a lui Alexandru Piturca, fiul selectionerului centreaza în careu, de unde Pacurar reia imparabil sub bara transversala, din opt metri. Gazdele au trecut la cârma jocului si, dupa o ratare a gazdelor, semnata de exsuceveanul Roman, în minutul 33, inevitabilul avea sa se produca. Brasovenii egaleaza în minutul 36: lovitura libera pentru din coltul careului mare, Robert Ilyes executa superb, fara sperante pentru Mingote, simplu spectator la aceasta faza.

      Golul victoriei a fost adus de Sabrin Sburlea, tânarul si talentatul vârf brasovean dorit de Ajax Amsterdam în iarna fiind la prima reusita în acest sezon. Mai mult, una chiar de trei puncte, care pastreaza real visul de suprematie al patronului Neculae.

FC Brasov: Stelea – Rui Duarte, N. Constantin, Oros, Tavares – M. Roman, Maldarasanu (Adriano, 30), Ilyes, C. Munteanu – D. Zaharia (Sburlea, 46), Hadnagy (Surdu, 69).

Antrenor: Razvan Lucescu.

Pandurii: Mingote – Rus, Popete, Chibulcutean, Rusu (Cardoso, 46) – Fl. Stânga, Nalati (Murgan, 56), Pacurar, I. Iordache – Tilinca (Vasilache, 65), Al. Piturca. 


Intră acum și în grupul de