Fotbal, Liga a III-a » Primul meci, primul punct


Intră acum și în grupul de

Rapid CFR Suceava – Petrolul Berca 0 – 0

      Rapid CFR Suceava a debutat cu o remiza alba în cel de-al treilea esalon al fotbalului românesc. În fata formatiei Petrolul Berca, o grupare obisnuita cu meciurile din Liga a III-a, “feroviarii” suceveni au facut meci destul de bun chiar daca au avut în fata câtiva fotbalisti care au cochetat cu fotbalul mare. Printre altii, la oaspeti a evoluat celebrul Romeo Bunica, omul care anul trecut a marcat un gol antologic Stelei, chiar în Ghencea. Între timp, Bunica a ajuns antrenor-jucator la Petrolul Berca.

      Gazonul Stadionului “1 Mai” a pus serioase probleme ambelor formatii astfel ca niciuna dintre ele nu a reusit sa marcheze. Totusi, spre finalul meciului, rapidistii au reusit sa-si creeze câteva ocazii bune de a înscrie însa portarul oaspetilor sau neatentia la finalizare au pastrat tabela de marcaj intacta. În ultimele minute, a existat o faza discutabila, la care arbitrul întâlnirii ar fi putut acorda o lovitura de la 11 metri. Jalba a fost faultat pe linia careului de 16 metri însa centralul a acordat lovitura libera pentru gazde.

      Per ansamblu, impresia generala asupra acestei partide a fost aceea ca ambele formatii s-au multumit cu un rezultat de egalitate. Antrenorul Bogdan Tudoreanu i-a trimis în teren pe: Pascal – Leuciuc, Sevaciuc, Razlog, Spatar – Pantea (Jalba, 60), Brânza, Romaniuc, Golofca (Azaharioaei, 86) – Stamate (Burlacu, 70), Bejenariu (M. Ciobanu, 46).

      În etapa urmatoare, Rapid CFR Suceava se va deplasa la Câmpulung Moldovenesc, pentru a disputa un veritabil derby sucevean. (C.M.)

Iata rezultatele complete ale primei etape:

Laminorul Roman – CFR Pascani   3 – 0

Luceafarul Botosani – Cetatea Tg. Neamt  1 – 1

FC Panciu – CSM Râmnicu Sarat   0 – 1

CSM Focsani – CSM Raraul C-lung  1 – 0

FCM II Bacau – Willy Bacau    2 – 2

Rapid CFR Suceava – Petrolul Berca  0 – 0

Aerostar II Bacau – Poli II Iasi   3 – 0

Otelul II Galati – FC Bârlad    5 – 0   

Ceahlaul II Piatra Neamt – Pambac Bacau 0 – 1   

CSM Raraul a fost la un pas de surpriza

CSM Focsani – CSM Raraul C-lung Moldovenesc 1 – 0

      Înscrisi în ultimul moment în Liga a III-a, câmpulungenii nu puteau emite pretentii la un rezultat pozitiv în prima etapa, mai ales ca jucau în deplasare, iar adversarul era CSM Focsani, o echipa care în sezonul trecut a evoluat în esalonul secund. Cu toate acestea, formatia de la poalele Raraului nu s-a facut de rusine, dimpotriva, gazdele având serioase probleme în a-si asigura cele trei puncte.

      Focsanenii, care au ca obiectiv revenirea în Liga a II-a, au avut nevoie de 56 de minute pentru a marca golul victoriei. Reusita a venit dintr-un penalty corect acordat de centralul întâlnirii si a purtat semnatura lui Bucataru. Spre finalul meciului, câmpulungenii au avut doua ocazii bune de a egala prin Piticari si Roxandari.

      Pentru CSM Raraul au jucat: Axinte – Sârbu, Marfici, Bumbac, Plecanciuc, Cojocariu, Costan, Ionita, Roxandari, Iftimie, Piticariu. Pe parcursul meciului a mai intrat Jascu. 


Intră acum și în grupul de