Fotbal, Liga a II-a » Misiune indeplinita: victorie cu FCM Bacau


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – FCM Bacau 1 – 0 (1 – 0)

      Cetatea Suceava a debutat cu dreptul în noua editie de campionat, dupa ce sâmbata a învins cu scorul de 1-0 pe FCM Bacau. Chiar daca rezultatul final nu o arata, fotbalistii lui Marian Pana au fost net superiori bacaunilor, controlând ostilitatile de pe teren în cea mai mare parte a întâlnirii. Oaspetii nu puteau emite pretentii mai mari din moment ce au expediat primul sut pe poarta abia în minutul 70.

      Sucevenii au început meciul decisi sa transeze rezultatul în favoarea lor cât mai repede cu putinta. În minutul 12, Ionel Celpan trage un prim semnal de alarma. Decarul echipei locale expediaza un sut puternic însa Ignatescu este pe faza si respinge in extremis. Cinci minute mai târziu, Cotolan a luat o actiune pe cont propriu pe flancul drept, a patruns în careu unde a fost faultat de Spiridon. Centralul Mugurel Vadan a dictat lovitura de la 11 metri care a fost transformata de Celpan. La urmatoarea actiune de atac a gazdelor, Homneac este agatat în suprafata de pedeapsa însa arbitrul bucurestean nu a mai acordat penalty. De la bacauani, fundasul Vajou a fost cel care a trimis primul sut spre poarta lui Rohetki, însa mingea a trecut mult peste transversala. Celpan si Homneac si-au încercat si ei sutul însa fara sorti de izbânda astfel ca Cetatea a intrat la cabine în avantaj.

      Actul secund începe dupa un scenariu identic celui din prima parte, cu elevii lui Marian Pana în atac si cu bacauanii încercând sa destrame actiunile sucevenilor. Homneac este foarte aproape sa intercepteze mingea de la picioarele goalkeperului bacauan, însa Ignatescu este din nou pe faza. În replica, Boghian a fost cât pe ce sa profite de o neîntelegere între Rohetki si defensiva suceveana. Proaspat intrat pe teren, la formatia vizitatoare, Remus Cojocaru a reusit sa expedieze primul sut pe poarta al bacauanilor. În minutul 70, el l-a încercat pe Rohetki de la marginea careului de 16 metri însa goalkeeperul Cetatii a fost la post.

      Cu 15 minute înainte de încheierea meciului, capitanul Marian Nicolau este eliminat, el primind al doilea cartonas galben. În inferioritate numerica, sucevenii se retrag în defensiva, acolo unde Marian Pana, constienta ca formatia sa nu mai are resurse sa atace,  i-a introdus pe Bernard si Streinu. În minutul 76, Raimy, considerat de tehnicianul Cristi Popovici drept cel mai bun om al bacauanilor în meciul de sâmbata, a sutut de la distanta fara sa-l suprinda pe Rohetki. Finalul de meci, a gasit pe gazon doua echipe fara vlaga. Gazdele au avut însa si un motiv de bucurie întrucât au acumulat primele trei puncte, îndeplinindu-si obiectivul propus pentru acest joc.

      Pentru Cetatea Suceava au evoluat: Rohetki – Cotolan, Ungureanu, Nicolau, Ionescu – Cojenel, Onciu, Celpan, Stanescu (Moldovan) – Homneac (Streinu), Colban (Bernard).

      În etapa a doua, Cetatea Suceava va juca în Regie, contra formatiei Sportul Studentesc, meciul urmând a fi transmis în direct de postul de televiziune Sport.ro. 


Intră acum și în grupul de