Jocurile Olimpice – Beijing 2008 : Cristina Casandra, locul 5 in finala probei de 3000 m obstacole


Intră acum și în grupul de

Cristina Casandra, locul 5 în finala probei de 3000 m obstacole

Suceveanca Cristina Casandra a încheiat pe locul cinci finala probei de 3000 m obstacole, cursa în care rusoaica Gulnara Galkina-Samitova a corectat cu trei secunde recordul mondial. Sportiva legitimata la CSM Suceava a doborât recordul national pe care îl stabilise vineri, în calificari!

      Nu mai este niciun dubiu ca atleta Cristina Casandra este sportiva numarul unu a Clubului Sportiv Municipal Suceava. Într-un interval de numai 48 de ore, suceveanca a doborât de doua ori recordul national al probei de 3000 m obstacole. Pâna la Jocurile Olimpice de la Beijing, cea mai buna preformanta a Cristinei era 9:28.53, timp stabilit în 2007 la Campionatele Mondiale de la Osaka, unde terminase pe locul 6.

Pentru concursul de la Beijing, atleta suceveana, antrenata de sotul ei, multiplul campion national Silviu Casandra, îsi propuse-se o clasare între primele sase locuri. Si a reusit!

În calificari, Cristina a corectat prima oara recordul national, fiind cronometrata cu timpul de 9:22.38.

      Finala de la 3000m obstacole este a doua dupa cea de la 100m plat, masculin, în care s-a doborât recordul mondial. Cristina Casandra a început bine cursa si primele semnale ca recordul poate fi doborât au venit dupa parcurgerea primei mii de metri. Casandra a trecut a saptea. Dupa doua mii de metri, plutonul s-a rupt în doua, atleta suceana fiid în prima jumatate. Constienta ca poate stabili cea mai buna performanta a carierei sale, Cristina a marit considerabil ritmul în ultimul tur, încheind în cele din urma, pe un meritoriu loc cinci. Podiumul a fost ocupat de rusoaiaca Gulnara Samitova, cu 8:58:81, urmata de Eunice Jepkorir (Kenya) si Ekaterina Volkova (Rusia).

      Cu timpul de 9:16.86, Cristina Casandra a stabilit la rândul ei un nou record national, care cu greu va putea fi doborât în viitorul apropiat.  

Performanta Cristinei Casandra propulseaza CSM Suceava între primele sase cluburi din tara!

      “Am avut încredere în Cristina Casandra si nu m-am înselat. Este un rezultat mare pentru ea si foarte mare pentru clubul nostru. În acest moment, CSM Suceava este între primele sase cluburi din tara, daca luam în calcul rezultatele de la Jocurile Olimpice. Cristina a doborât de doua ori recordul national ceea ce nu este la îndemâna oricui. Si-a îmbunatatit timpul personal cu aproape zece secunde si eu, personal, cred ca mai are un cuvânt de spus în atletismul românesc si cel mondial”, a declarat presedintele CSM Suceava, Valerica Gherasim, la câteva minute dupa terminarea finalei olimpice.

      Totodata, Valerica Gherasim a mentionat ca performanta Cristinei Casandra va contribui din plin la punctajul CSM Suceava din acest an, motiv pentru care atleta va fi premiata de clubul de care apartine.

      Personal, cred ca atleta noastra a reprezentat cu cinste Suceaa, motiv pentru care autoritatile locale (Consiliul Local, Consiliul Judetean) ar trebui sa se gândeasca la o eventuala premiere a performantelor realizate de Cristina Casandra.  


Intră acum și în grupul de