38 de utilaje pregătite pentru intervenția la deszăpezire în municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu precizează că bulevardele principale au prioritate la deszăpezire


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi au inspectat, luni, parcul de autospeciale pregătite de firma Diasil pentru intervenție la deszăpezire și combaterea lunecușului, dar și stocul de materiale antiderapante.

Astfel, sunt pregătite 10 autospeciale multifuncționale cu plug și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant mecanizat, alte 3 autospeciale echipate cu plug și dispozitiv pentru împrăștierea materialului antiderapant pentru străzi înguste, iar 5 autospeciale cu plug și dispozitiv mecanizat pentru împrăștierea materialului antiderapant pentru trotuare, dar și opt autospeciale cu plug și pentru împrăștiat manual materialul antiderapant și transportat zăpada, dar și trei încărcătoare frontale.

În plus față de prevederile contractuale, firma mai are pregătite pentru intervenție  două motofreze pentru îndepărtat zăpada de pe trotuare și zece sărărițe manuale pentru trotuare înguste.

Totodată, în stoc sunt 900 de tone de sare și 150 de tone de nisip care sunt suficiente pentru două luni de iarnă.

Primarul a spus că a trecut în revistă aceste utilaje pe mai multe categorii, pentru intervenții pentru bulevarde, străzi mai înguste sau trotuare și că a văzut și stocurile existente de nisip și sare.

El a anunțat că din 15 noiembrie, la Primăria Suceava va fi funcțional Dispeceratul pentru intervenții pe perioada iernii unde cetățenii municipiului pot face sesizări de câte ori este nevoie.

„Sunt mulțumit pentru că ceea ce am văzut aici îmi dă încrederea că și această iarnă o vom trece fără probleme”, a spus Lungu.

El a menționat că la intervenția la deszăpezire au prioritate bulevardele principale, după care se deszăpezesc celelelate străzi.


Intră acum și în grupul de