Viceprimarul Lucian Harșovschi: Când va veni ninsoarea, bucurați-vă de ea! Primăria va acționa pentru curățarea căilor de acces și pune la dispoziție telefoane la care se pot sesiza non-stop problemele din trafic

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a transmis sucevenilor să se bucure de ninsoare când aceasta va veni, iar Primăria se va ocupa de curățarea căilor de acces.

Harșovschi, care are între atribuții și salubrizarea municipiului, arată că în condițiile în care urmează sezonul rece și vor fi deseori ninsori, este bine ca sucevenii să știe că pot apela non-stop pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal la numerele de telefon (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava.

El atrage atenția că întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente și că a fost emisă o dispoziție ca pe străzile principale să se intervină doar cu sisteme automate (sărărițe) de împrăștiere a antiderapantului, iar pe cele secundare (mai înguste și cu multe mașini) se va acționa și manual, respectiv cu tradiționala lopată.

Harșovschi a mai precizat că atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa, acestea nu au eficiență maximă.

Totodată, el subliniază că trotuarele adiacente spațiilor comerciale ar trebui deszăpezite de agenții economici (Hotărârea Consiliului Local 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 de lei), iar asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor , iar dacă nu se descurcă, pot apela la I.S.U Suceava.

„Vom acționa cu sare cât este posibil și apoi cu nisip. Nu se va folosi pietriș, care va trebui strâns tot de noi în primăvară. De asemenea, se va acționa cu clorură de calciu și inhibitori”, a menționat viceprimarul.

El a ținut să precizeze că aceste deszăpeziri se fac și în funcție de buget și că, din acest motiv, întotdeauna va încerca să obțină un echilibru între eficiență și costurile primăriei.

„Așadar, când va veni ninsoarea, bucurați-vă de ea! Foarte important, să nu uitați să vă echipați mașinile corespunzător pentru iarnă!!!”, a conchis viceprimarul pe pagina sa de socializare.

loading...