Mai mulți medici voluntari vor testa, miercuri, gratuit sucevenii în vederea depistării hepatitei C. Acțiunea se va derula în Parcul Policlinicii Areni


Intră acum și în grupul de

Medici voluntari vor participa, miercuri, la o acţiune organizată în Parcul Policlinicii Areni, ce vizează testarea gratuită a sucevenilor în vederea depistării hepatitei C, evenimentul făcând parte din campania naţională derulată de Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților.

Potrivit unui comunicat de presă, campania de testare gratuită pentru depistarea hepatitei C, intitulată “Hepatita C. Testează-te acum! Testează-te aici!”, este derulată de Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților în cadrul unui proiect susţinut de Ministerul Sănătății.

“Activitățile se adresează populației adulte, având drept scop facilitarea accesului la depistarea și diagnosticarea precoce a bolii. Testarea se face cu ajutorul unor teste rapide din salivă, non-invazive, rezultatul fiind disponibil în 20 minute. Realizarea testării se face de către medici voluntari, în cadrul unor caravane medicale organizate în puncte cu trafic maxim pentru facilitarea accesului populației la testare”, se arată în comunicat.

Astfel, caravana medicală va ajunge miercuri, 15 noiembrie 2017, la Suceava, în Parcul Policlinicii Areni, iar în intervalul orar 09,00- 16,00, vor fi efectuate testări gratuite pentru depistarea hepatitei C.

“Infecția cronică cu virusul hepatitei C (VHC) este o problemă majoră de sănătate publică la nivel global, estimându-se că în prezent peste 70 milioane de persoane suferă de această afecțiune. În marea majoritate a cazurilor, infecția cu VHC evoluează spre ciroză și cancer hepatic”, se menţionează în comunicatul de presă al organizatorilor evenimentului.

Conform datelor prezentate în documentul citat, prevalența infecției cu VHC este de aproximativ 3,3 la sută în România, fiind una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, iar numărul persoanelor care ar fi infectate cu virusul hepatitei C este 650.000.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de